Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQ - najczęściej zadawane pytania - eksport do png

sthefciu - 12 Luty 2009, 10:31
Temat postu: eksport do png
Witajcie,
Mam mały problem - próbuje z Corela wyeksportować logo do png, chce mieć to logo bez tła, ale cały czas pojawia się białe. Jak to tło usunąć? :-(
Pozdrowienia

wawel - 12 Luty 2009, 11:01

a zaznaczyles przy eksporcie ze logo ma byc bez tla? trzeba 2 razy zaznaczyc raz w 1-wszym okienku przy przeksztalcaniu do mapy bitowej i potem w drugim jesli nie bedzie zaznaczone - obszar maski.
pozdr.

sthefciu - 12 Luty 2009, 11:26

Dzięki wawel, wszystko już gra.
pzdr

sthefciu - 12 Luty 2009, 11:35

Jeszcze raz ja, szybko się ucieszyłem, a teraz mam czarne tło. po wybraniu obszar maski zaznacza mi automatycznie czarny kolor. i ostatecznie mam czarne tło, a ja nie chce mieć żadnego:)
Kate - 12 Luty 2009, 12:30

A w czym otwierasz ten plik...bo u mnie jak zapiszę do png z zaznaczoną opcją przezroczystości a w drugim oknie...obojętnie co, to w photoshopie jest zawsze przezroczyste.
wawel - 12 Luty 2009, 12:45

sthefciu napisał/a:
Jeszcze raz ja, szybko się ucieszyłem, a teraz mam czarne tło. po wybraniu obszar maski zaznacza mi automatycznie czarny kolor. i ostatecznie mam czarne tło, a ja nie chce mieć żadnego:)

podejrzewam ze to wlasnie jest sprawa wyswietlania, zaimportuj ten plik do corelDraw na jakies gladkie kolorowe tlo i zobacz, mozna tez sprawdzic w meilu tez wrzucajac na kolorowe tlo.