| |
Corel FORUM Forum u¿ytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjêæ cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Jak usun±æ bia³e t³o z wygenerowanego kodu?
Karolina - 25 Luty 2009, 10:00 Temat postu: Jak usun±æ bia³e t³o z wygenerowanego kodu? Witam
Wygenerowa³am sobie kod paskowy za pomoc± kreatora. Ale otrzymany kod jest na bia³ym tle, a ja potrzebujê ¿eby pod tym kodem nie by³o ¿adnego t³a.
Wszyskie funkcje typu roz³±cz, rozdziel, itd.s± nie aktywne. Wie kto¶ jak to zrobiæ?
I przy okazji kodów, nie mogê w ¿aden sposób zmieniæ czcionki wy¶wietlanego kodu, mo¿e kto¶ zmienia³ to kiedy¶, to te¿ poproszê o wskazówkê.
Pozdrawiam
Karolina
Karolina - 25 Luty 2009, 10:35
Hehe
Sama znalaz³am odpowied¼
Dla innych opiszê rozwi±zanie:
Generujemy kod paskowy. Kopiujemy go i wklejamy "specjalnie" jako "metafile". Teraz ju¿ mo¿na z nim wszystko zrobiæ, rozgrupowaæ, usun±æ t³o, zmieniæ czcionki itd...
Tylko jedna uwaga: zmienia siê kolor na RGB!
Pozdrawiam
Karolina
greg87g - 27 Luty 2009, 15:54
hmm... czyzby temat drukowania kodow paskowych zrobil sie aktualny na skutek ostatniej wpadki oszusta ktory w sklepie przyklejal artykolom (ktore chcial kupic )swoje wlasne (niskocenowe) kody?;>
Karolina - 27 Luty 2009, 15:58
Hmm, a o tym to nies³ysza³am.
No moje zapytanko by³o w zupe³nie innym celu
Pozdrawiam
Karolina
greg87g - 27 Luty 2009, 23:11
http://www.tvn24.pl/-1,15...,wiadomosc.html
swoja droga, wlasciwie to mi go zal:/
grozi mu 8 lat :/ a przeciez praktycznie nie robil przestepstwa adekwatnego do tej kary
|
|