|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - Chciałbym zrobić takie cudo / pomocy :)
turqs - 28 Luty 2009, 08:58 Temat postu: Chciałbym zrobić takie cudo / pomocy :) Witam
Na wstępie jestem tutaj nowy od przed chwili , przekopałem forum znalazłem kilka ciekawostek , ale mam problem ( jestem początkujący ) znalazłem taki obrazek w necie i zakochałem się w nim heh :) , prosił bym o szczegółową pomoc jak taki zrobić w corelu :
- takie oko jakich efektów użyć albo czego w ogóle użyć i jak to zrobić
- te zwężenie czarne z obu stron
- jak zrobić intensywniejsze światło padające tak jak na obrazku
jeżeli było by można to prosiłbym o dosyć łatwe przedstawienie tego ( tak jak dla ucznia podstawówki )
z góry chciałbym podziękować
wawel - 28 Luty 2009, 15:24
oko mozna zrobic na warstwie(obiekcie) wybrac koncowke pedzla przypominajaca efekt z oryginalu - jest ich wiele do wyboru w PP i klinkac kilka razy na oko, po czym wybrac tryb krycia warstwy na jasnosc lub logiczne xor.
Sciemnienie po bokach mozna zrobic uzywajac maski o miekkich brzegach lub odpowiedniego pedzla i koloru czarnego wypelniajacego ten ciemny obszar.
Intensywnosc swiatla - np skrot (ctrl b) i tam wybrac odpowiednie parametry.
turqs - 3 Marzec 2009, 22:37
Dzięki wawel w sumie trochę pomogło ale nie zupełnie jest to o co mi chodziło , ale myślę kilka godzin i dojdę do czegoś pozdro
|
|