| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Efekt metalu /polysk
Bialy - 8 Marzec 2009, 18:20 Temat postu: Efekt metalu /polysk Witam w linku na samym dole przesyłam logo na którym jest bardzo ładny efekt metalu z połyskiem.
Czy mógłbym liczyć na małe podpowiedzi jak taki efekt wykonać w CORELU ?
Pozdrawiam :)
http://img217.imageshack....71/64349487.jpg
JarekDRAW - 8 Marzec 2009, 19:32
Witam Pyrusa , na pasku narzędzi rozwijasz ikonkę kubełek i tam masz przejście tonalne, wybierasz
liniowe nie standardowe dajesz odpowiedni kąt i, a pod położeniem masz pasek gdzie klikając w trójkąciki dodajesz dodatkowy kolor.
Zresztą wszystko na poniższym rysunku:-)
pozdrawiam
Bialy - 8 Marzec 2009, 19:58
aha to dałem czadu z tym tematem . zwykly gradient . a ja zawsze patrze na wszystko od du*y strony za przeproszeniem .
Ale dzieki wielkie Jarku
JarekDRAW - 8 Marzec 2009, 20:25
No, fajny efekt można jeszcze uzyskać przez nadanie takiemu grandietowi, jednolitej przeźroczystości ,i wrzucenie go na kolor jednolity na innym obiekcie np. EFEKT złota.
Pozdrawiam
timex - 9 Marzec 2009, 10:32
można też pobawić się meshem a potem dodać troszkę plamek, rdzy itp.
Bialy - 10 Marzec 2009, 13:31
meshem ? oj jeszcze tak daleko nie doszedłem. Na razie przerzucam się z "rastrówek" na Corela.
Czy mógłbym liczyć chociaż na małe wskazówki co do użycia tego "mesha" ?
No i czy efekty typu rdza itp można uzyskać bezpośrednio z Corela czy też trzeba zrobić to np w Ps-ie i trasować ?
timex - 10 Marzec 2009, 16:05
wszystko w coreldraw. Jak znajdę większą chwilke czasu napisze jakiegoś tutka. Można zrobić naprawdę każdy efekt bezpośrednio w programie
|
|