|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Prośba o pomoc: Problem z krzywymi i ich wzorem..
vmax-pl - 7 Styczeń 2007, 13:21 Temat postu: Prośba o pomoc: Problem z krzywymi i ich wzorem.. Witam!
Proszę o pomoc w sprawie rysowania krzywych, a dokładnie to chodzi mi o to iż muszę zaprojektować mapę (poglądową) w związku z czym chce narysować krzywe które będą przyjmowały różne formy. Może lepiej to wyjaśni wklejony poniżej rysunek:
Czy mogłby mi ktoś wyjaśnić jak tworzyć krzywe o określonym przezemnie stylu takim jak np. ten odcinek autostrady A6 czerwono-żółto-czerowny. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Jeżeli kogoś dziwi takie pytanie to informuje ze jestem zielony z corela. Jeszcze raz z góry dziękuję za odpowiedz!!
Asdef - 7 Styczeń 2007, 14:09
to wystarczy narysować krzywą koloru żółtego odpowiednią grubość i skorzystać z Interaktywny obrys koloru czerwonego...
przykład, robiony na szybko w trakcie pisania postu, dlatego nie dziw się, że nie ładne to jest ;)
PS. oczywiście możesz możesz narysować dwie krzywe jedna grubsza druga chudsza i gruba na spodzie
Corel X3 przykład - załącznik skasowany, by nie zaśiecać serwer, nowy w nowym poście :)
vmax-pl - 7 Styczeń 2007, 14:15
czy mogłbys przekonwertować ten plik do corel 11.. dziekuje
Asdef - 7 Styczeń 2007, 14:44
powinno działać
|
|