Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - jak to zapisac?

janekk - 16 Sierpień 2009, 21:59
Temat postu: jak to zapisac?
witam. jak zapisac logotyp w wersjach: podstawowej, odcienie szarosci, czarno- biala i jako negatyw. chodzi mi o to gdzie to dokladnie trzeba klikac hehe:) z gory thx za odpowiedzi:)
JarekDRAW - 17 Sierpień 2009, 07:15

Witam, nie bardzo rozumiem, co trzeba klikać ? logo w postaci wektorowej jest ?

Pozdr

janekk - 17 Sierpień 2009, 08:13

Logo jest wektoroe. Chodzi mi oto gdzie trzeba zaznaczyć przy zapisywaniu żeby zapisać plik w tych wersjach
marol2 - 17 Sierpień 2009, 10:02

z tego co wiem to raczej tak się nie da, trzeba zrobić to ręcznie
JarekDRAW - 17 Sierpień 2009, 10:39

Wszystkie wersje można tak zrobić ale do wydruku.

Pzdr

marol2 - 17 Sierpień 2009, 12:04

Do wydruku oczywiście się da, ale nie w samym pliku Corelowskim
janekk - 17 Sierpień 2009, 20:37

marol2 napisał/a:
Do wydruku oczywiście się da, ale nie w samym pliku Corelowskim
Właśnie o to mi chodzi. To jak to zapisać i w jakich formatach ?
wawel - 17 Sierpień 2009, 20:56

Jesli robisz logo do ksiegi znaku to zamiast uzywac jakies konwersji z pdf czy opcji druku badz innych zabiegow zrob to recznie czyli jak logo bylo w kolorze to przygotuj jego wersje w skali szarosci w czarno bialych kolorach i w negatywie itd. Tak to powinno byc zrobione a nie przez automat z opcjach druku. Ty projektujesz i Ty decydujesz o wersjach loga w roznych przestrzeniach kolorow a nie automat.
Nie wiem co dalej chcesz z tym zrobic bo mozna albo zostawic to w cdr albo przygotowac plik pdf tylko musi byc tak zrobiony aby utrzymal rozne przestrzenie kolorow w jednym dokumencie na roznych wersjach znaku graficznego. Badz plik ps czy eps. Mozna tez przygotowywac mapy bitowe bo czasem komus taka wersja tez moze byc potrzebna.