| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
Corel PHOTO-PAINT - Od soczewi do soczewki
Bunch - 17 Sierpień 2009, 01:39 Temat postu: Od soczewi do soczewki Jak sprawić aby jedne z obiektów były np. czarno białe, ale ostatni obiekt w kolorze (aby jego moc soczewki nie objęła)?
Rozumiecie mnie?
Inna metod± nie mogę tego zrobić (np. zł±czyć wszystkie próćz jednego ręcznie i sprawić by wszystkie elementy po kolei były czarne. Ponieważ na niektórych mam ustawione te "dodawanie" , "odejmowanie" itd - aby pojawił się sam czarny kontur. Więc gdy wszystkie obiekty zł±czam to wtedy ten atrybut przepada)
OBIEKTY:
Soczewka: czarno-biały kolor
[Obiekt jaki¶ tam]
[Obiekt jaki¶ tam]
[Obiekt jaki¶ tam]
[Obiekt jaki¶ tam]
[Obiekt jaki¶ tam]
-co tu wstawić za soczewkę aby "zatrzymać" t± u góry? Chce aby obiekt niżej był już kolorowy
[Obiekt jaki¶ tam]
Tło
Highflyer - 20 Sierpień 2009, 11:11
Ustawic kolorowy obiekt na gorze (pierwszy plan;). Chyba, ze nie o to chodzi. Nie rozumiem za bardzo pytania, mozesz wyjasnic bardziej.
Bunch - 6 Wrzesień 2009, 14:16
Ale jak ustawię kolorowy obiekt nad soczewk± to wyjdzie nad inne obiekty, a tak komponuje mi się tak jak tego chcę. Więc jak to zrobić?
Highflyer - 11 Wrzesień 2009, 08:40
Hmm, to moze sprobuj go wykadrowac na sposob. W dokerze obiekty kliknij na prawo od "oka" przy danym obiekcie, pokaze sie spinacz. Spowoduje to, ze obiekt "nad" zostanie przyciety do krawedzi obiektu "pod". Oczywiscie pod warunkiem ze sie nakladaja na siebie:)
|
|