Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - zmiana rozmiaru tylko jednej strony z 50

lewy87r - 25 Sierpień 2009, 10:55
Temat postu: zmiana rozmiaru tylko jednej strony z 50
Witam,

jestem tu pierwszy raz, zajmuje sie stronami www lecz z corelem zabawe zaczynam od stosunkowo niedawna.

I napotkalem problem ktorego nigdzie w necie nie znalazlem (byc moze dlatego ze jest to banalne)

Chodzi mi o to ze mam katalog ktory ma 50stron i 2 strony w nim beda rozwijane to znaczy wszystkie formatu a4 a 2 formatu a3 do drukarni mam dostarczyc plik pdf w calosci

Corel bardzo ladnie sobie radzi ze wszystkim lecz nie mam pojecia jak zmienic rozmiar tylko tych 2 stron bo jak zmieniam rozmiar to akcja dziala na wszystkie strony...

Pozsze o pomoc pozdrawiam

wawel - 25 Sierpień 2009, 11:21
Temat postu: Re: zmiana rozmiaru tylko jednej strony z 50
zobacz zalacznik trzeba wcisnac te ikone i nast zmienic rozmiar.
pozdr.
ps.
Troche mnie dziwi czemu wszystko w jednym pliku, nie bardzo sobie wyobrazam te skladki gdzie wielkosci stron sa rozne. Ale skoro tak chca to moze, moze wiedza co robia.

lewy87r - 25 Sierpień 2009, 11:29

ok dzieki tez nie widze w tym sensu ale coz... ;] zapewne bede poprawiac to jeszcze kilka razy bo cos nie bedzie im trybyc...

ps... i jeszczcze pdf ma byc do druku z krzywymi;] (rozmiar pdf-a 1giga;])

a przycisk jest zablokowany... ? wiec nie klikalny :/

ad: ok juz spoko bo chodzi o uklad bo mialem ze 2 strony ;] a trzeba ze jedna ;] pozdro i dzieki ;]

wawel - 25 Sierpień 2009, 11:37

rozmiar konkretnej strony zmienisz tez w opcjach strony uklad -> ustawienia strony.
trzeba tylko zaznaczyc zmien tylko rozmiar strony biezacej.

wawel - 25 Sierpień 2009, 11:38

lewy87r napisał/a:

ps... i jeszczcze pdf ma byc do druku z krzywymi;] (rozmiar pdf-a 1giga;])

widocznie maja duzo miejsca na ftp ;-)