| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - coreldraw 12 - error
tomeq - 4 Wrzesień 2009, 09:11 Temat postu: coreldraw 12 - error witam
po 1 - nie wiem czy dobre miejsce na ten temat. trudno, pisze tutaj.
mam "malutki" problem ostatnio z corel`em.
otóż, po około 0,5-1h pracy zachodzi takie zdarzenie: chcę przenieść jakiś obiekt, chwytam go w tym momencie obiekt jest kopiowany z wielokrotnością 5x na każdą sekundę trzymania. czyli jeśli przesunę go kawałek w lewo mam tych obiektów już ok. 20. i to nie jest tak, że tworzą się wirtualnie, tworzą się tak jakbym je kopiował po jakiejś linii. foto przedstawia to co mam na myśli, jeśli dla kogoś wydało się to niezrozumiałe. restartuję corel`a i sytuacja się pojawia, tworzę obiekt nieważne jaki, przenoszę go i on się kopiuje. wyłączam corel`a, czekam ok 10-20 min, no i czasem wraca do normalności.
napisałem do corel`a (oczywiście po angielskiemu) i oczywiście się odpowiedzi doczekałem...... ehhhh
inna sprawa znaleźć jakiś kontakt do Corel`a.....
komputer: toshiba A300, VISTA ORG, Core Duo 2 - 2,2GHz, 4GB RAMu, coreldraw 12 PL ORG,
system w pełni zaktualizowany, corel już raz przeinstalowany, problem pojawił się od jakichś 2 tygodni, nie występuje za każdym razem.
co o tym myślicie???
wawel - 4 Wrzesień 2009, 09:34 Temat postu: Re: coreldraw 12 - error
| tomeq napisał/a: |
napisałem do corel`a (oczywiście po angielskiemu) i oczywiście się odpowiedzi doczekałem...... ehhhh
inna sprawa znaleźć jakiś kontakt do Corel`a.....
|
Do Corela mozna bylo zadzwonic patrzylem teraz na ich strone ale juz nie ma tego numeru, natomiast z tego co tam jest napisane to pomoc obecnie ogranicza sie do
- Błędow instalacji
- Problemy ze złożonym zamówieniem (w języku angielskim)
- Pytania dotyczące konta klienta
- Zwroty produktów (jeśli zostały zakupione bezpośrednio w firmie Corel) (w języku angielskim)
- Pomoc przy rejestracji online
Wiec pozostaje czekac i z tego co tam jest napisane to trwa 24h- 48h z wyjatkiem weekendow.
Czy to dziala to nie wiem, bo sam kiedys do nich pisalem ale odpowiedzi nie bylo.
Natomiast udalo mi sie dodzwonic.
Nie bede tu reklamowal innego produktu ale mam porownanie z innym programem gdzie pomoc e-mail byla najczesciej do 1 godziny a nigdy nie czekalem dluzej niz 3 h.
Co do problemu ktory opisales to juz ktos o to pytal ale odpowiedzi bodaj nie bylo.
pozdr.
tomeq - 4 Wrzesień 2009, 10:10
dzięki za odpowiedź.
pytanie zadałem w tamtym tygodniu. założyłem nawet konto na corelu. odpowiedzi zero. numeru nigdzie nie znalazłem. jeśli posiadasz poproszę.
denerwuje mnie coś takiego, że firma mająca taki program nie posiada jakiegoś supportu, nawet 1 osoby znającej bardzo dobrze angielski i przesyłającej wiadomość do centrali, jeśli jest angielskojęzyczna. nie stać corela na taką osobę w Polsce? ja nie muszę znać jeżyka. ehhh
pozdro
Tomeq
wawel - 4 Wrzesień 2009, 10:18
tel. do nich byl kiedys taki i z tel. kom nie mozna sie bylo dodzwonic tylko ze stacjonarnego. Moze jeszcze jest aktualny...
(071) 3477279 – w dni robocze w godz. 9-16
Mozesz jeszcze zapytac na onecie na grupie dtp, badz grafika tam duzo osob zaglada wiec moze ktos tam bedzie znal odpowiedz.
pozdr.
|
|