Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Prośba o rade

slociu - 10 Wrzesień 2009, 13:38
Temat postu: Prośba o rade
Witam
Mam zdjęcie smoka chciałbym przerobić je tak aby poszło na ploter frezujący czy jest to wogóle możliwe, a jeżeli tak to napiszcie jak się za to zabrać.

JarekDRAW - 10 Wrzesień 2009, 17:32

A jaki masz ten ploter siedmio głowicowy 3 D ?

Pozdr

slociu - 10 Wrzesień 2009, 18:17

Plotera jeszcze nie posiadam ale zamierzam kupić ploter frezujący i robie rozeznanie. Zacząłęm uczyć się troszke Corela i chcę wiedzieć na ile stać ten program. Z tego co wiem pliki na portal frezujący po stworzeniu w corelu obrobić trzeba jeszcze jakimś innym programem i dopiero wysłąć je na plotergdzie ustawia się parametry związane z frezowaniem. pozdr.
Nie chcę aby ktoś mi ten plik obrobił tylko wypowiedział się czy jest taka możliwość jeżeli tak to podpowiedział jak to zrobić. Pozdrawiam.
:-)

1cm - 10 Wrzesień 2009, 22:54

Są plotery oferowane z oprogramowaniem umożliwiającym frezowanie płaskorzeźb bezpośrednio z bitmap (np.zdjęć). Do projektowania frezowanych elementów proponuje solidworks albo mastercam.

Jacek jaki to jest ploter 7 głowicowy? Może chodziło Ci o 7 osiowy?

pzdr.

slociu - 11 Wrzesień 2009, 12:03

Nie jest to ploter siedmiogłowicowy ani siedmioosiowy ja nic takiego nie pisałem nie wiem skąd to pytanie Jarka. Plotera nie posiadam jeszcze zamierzam kupić dopiero i robie małe rozeznanie. 1 cm może masz jakieś doświadczenie z takimi ploterami, polecisz jakiegoś producenta ?
1cm - 11 Wrzesień 2009, 20:17

postaram się pomóc, napisz tylko co i w czym chcesz produkować/tworzyć oraz ile ma to kosztować ;)

pzdr.

ps. polecam www.cnc.info.pl oraz dział cnc na forum www.cad.pl

JarekDRAW - 12 Wrzesień 2009, 06:42

slociu napisał/a:
Nie jest to ploter siedmiogłowicowy ani siedmioosiowy ja nic takiego nie pisałem nie wiem skąd to pytanie Jarka

Sam nie rozumiem swojego pytania :shock: proszę TU masz link do odpowiedniego forum.

Pozdrawiam