Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Jaki to rodzaj czcionki

proszowskij - 13 Wrzesień 2009, 20:55
Temat postu: Jaki to rodzaj czcionki
Witam wszystkich ponownie ostatnio pomogliście mi w obrysowaniu napisu na ploter GAZELA i wyszło zaj.........cie już na zbiorniku ale Gazelkę teraz zostawmy, a moja prośba to czy ktoś z Was potrafi mi podpowiedzieć co to za rodzaj czcionki (fotka w załączniku) Vulcan 1600 noi może jeszcze ten Mean Streak.
Chcę sobie takie samo coś wyciąć bo widzę że w oryginale to jakaś bezbarwna naklejka z napisem.
Próbowałem już wiele typów ale to V nigdy mi nie podejdzie takie jak na fotce nie wiem z kąd to Kawasaki wzięło nooo ale pewnie z kądś.
Może ktoś się spotkał z takimi napisami
Dzięki za wszelkie info

marol2 - 14 Wrzesień 2009, 08:34

Mean Streak to czcionka Palmsprings którą załączam, jeśli chodzi o napis Vulcan to czcionek w stylu gotyckim jest ogrom i trudno zgadnąć która jest tutaj zastosowana. Wiele marek ma napisy stworzone specjalnie dla nich i nie można dobrać żadnej czcionki. Najprościej jest to zrobienia przez sfotografowanie napisu na wprost i ręczne obrysowanie i przeskalowanie do odpowiednich wymiarów. Podobnie przecież było z napisem Gazela. Może spróbujesz sam?...
1cm - 14 Wrzesień 2009, 12:38

WhatTheFont

pzdr.