| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Czcionka terminal problem - corel jej nie widzi.
sinkos - 26 Październik 2009, 17:11 Temat postu: Czcionka terminal problem - corel jej nie widzi. Witam.
Muszę wykonać projekt czcionką terminal. Mimo to, że wgrałem ją do folderu systemowego, to corel jej nie widzi.
Próbowałem przez fontnavigator (ten program dołączony do corela) ale tez nie widzi tej czcionki. Jedynie co to czcionka terminal jest w photoshopie.
Czy ktoś wie co to może być?
Ewentualnie czy ktoś z Was może ma taką czcionkę?
W załączniku przesyłam wzór czcionki jakiej potrzebuję.
Pozdrawiam, sinkos.
D.K. - 26 Październik 2009, 18:00
Spróbuj poszukać w eurofontach, sporo komercyjnych fontów ma odwzorowanie w EFN.
przemek wronski - 3 Listopad 2009, 13:46 Temat postu: Re: Czcionka terminal problem - corel jej nie widzi. witam mam problem z czcionkami extra fonts i podstawowymi ktore sa dolaczone do doinstalowania na kolejnej plycie jest to corel v.12 dogralem te fonty do katalogu corela z plyty na twardy i nie mam pojecia jak zrobic by je widzial w wersji 9 dokladnie nie pamietam ale bylo cos takigo jak pobierz czcionke dokladnie nie pamietam gdzie tu nie daje rady.
serdecznie dziekuje za podpowiedzi
marol2 - 3 Listopad 2009, 16:44
czcionki wgrywa sie do folderu systemowego "fonts", a nie do katalogu corela, i wtedy wszystkie programy je widzą
JarekDRAW - 4 Listopad 2009, 07:24
Ja proponuję po wrzuceniu czcionki do windows/fonts kliknąć w nią i jeszcze raz ją zainstalować, zrestartować kompa i będzie ok.
Pzdr
Struna - 4 Listopad 2009, 11:45
Uruchomienie komputera to niemal 100% pewności jeśli czcionka nie jest uszkodzona.
Zazwyczaj wystarczy uruchomić Corela od początku bo lista czcionek nie jest aktualizowana na bieżąco.
Restart systemu zazwyczaj jest potrzebny jak się korzysta z kilku użytkowników i nie mamy wszystkich praw.
To tyle co wiem z doświadczenia.
|
|