Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - hasło w PDF

tlomiej - 11 Listopad 2009, 18:09
Temat postu: hasło w PDF
Mam dokument pdf który wrzucam do corela, ale program chce abym mu podał hasło. Jak to można obejść (najlepiej czym)?

próbowałem Advanced PDF Password Recovert Pro ale bez większego rezultatu:)

najciekawsze jest to ze plik z poziomu adobe reader nie chce hasła i może być przeglądany oraz zapisywany...

wawel - 11 Listopad 2009, 19:06

Bo moze ochrona jest nalozona na inne funkcje niz przegladanie i zapisywanie, robiac plik pdf mozna sobie wybrac co bedziemy chronili haslem. Moze to byc np: funkcja druku, edycji, wydzielania tresci, obracania itd.
W dziale ciekawe strony jest watek o formacie pdf i przynajmniej 2 programy maja mozliwosci m.in szyfrowania i odszyfrowywania pliku pdf. Tyle tylko ze gdybym nalozyl ochrone na jakis obszar w pdf to chyba nie bylbym zadowolony gdyby potem takie zabezpieczenie bylo sciagane. Najlepiej chyba skontaktowac sie z autorem i poprosic o sciagniecie zabezpieczenia.
pozdr.

tlomiej - 12 Listopad 2009, 23:12

może nie jest to najlepszy pomysł ale wykorzystałem corel capture aby uzyskać zrzuty ekranu w dobrej rozdzielczości.