|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Pomóż mi wykonać rysunek - Linie ukośne wpisane w kwadrat,
Łapa - 15 Listopad 2009, 21:18 Temat postu: Linie ukośne wpisane w kwadrat, Witam
Mam problem. W kwadrat o szerokości 2 cm musze wpisac krzywe ukosnie.
Linia kwadratu ma szerokosc 0,2 mm a krzywa ma miec 2 mm.
Problem polega na tym,że kzrywe dochodząc do krawędzi pod pewnym katem, niestety wystają poza figurę. Prosze o pomoc czym rysować, czy np, wielokatem i póxniej jak modyfikowac to czy np może gwiazdą lub pisakiem, bo on ma rózne formy rysowania.
Wyczytałam już tu całe stosy tmatów ale nie umiem ugrysc problemu, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, bo w sumie morduje się juz z tym długo, zaliczenie zaraz a ja niestety dalej z niczym.
wawel - 15 Listopad 2009, 21:44
Poczytaj o szybkim kadrowaniu (power clip) i to powinno latwo rozwiazac problem.
pozdr.
Łapa - 15 Listopad 2009, 23:01
Dziękuje pieknie śmigam, teraz az miło, wiedziałam, że znajde tu pomoc. dziękuję :)
Efekt pracy :) w załączniku
wawel - 16 Listopad 2009, 15:59
Zaliczenie chyba bedzie , Jaki to przedmiot jesli mozna zapytac?
Łapa - 12 Grudzień 2009, 14:49
Na razie niezaliczone, bo w szkieletowym wychodzi krzywo.
Komunikacja wizualna.
wawel - 12 Grudzień 2009, 16:19
Ta osoba co to sprawdza musi miec zamilowanie do sprawdzania detali, mi by sie nie chcialo wchodzic do kadru, bo bez tego linie ktore sa w kadrze sa niewidoczne w widoku szkieletowym.
Ja bym dal zaliczenie ... ale swoja droga mecza was tam na tych zajeciach...juz ktores cwiczenie (widze po tych pytaniach) ktore moze odrzucic od projektowania.
Dobrze ze nie trzeba tego recznie tuszem na kartce kreslic.
pozdr.
|
|