Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Odciski - proszę o pomoc

TOM544 - 25 Styczeń 2007, 11:27
Temat postu: Odciski - proszę o pomoc
Nie chodzi oczywiście o odciski na nogach lecz efekt typu 3D -> dowolny kształt na płaszczyżnie, jakby odcisniety w ziemi np. ślad stopy dinozaura.
Proszę nie krzyczeć, że było już setki razy. Pewnie jest to tak trywialny problem, że trudno o nim pisać na poważnych forach - kilka przejrzałem i nie mam już więcej cirpliwości.
Proszę o podanie linku do jakiegoś wyjaśnienia jak to osiągnąć, a może w corelu się nie da, no to czym?
Proszę o wyrozumiałość, cierpliwość, życzliwość, czego i wam życzę

JarekDRAW - 25 Styczeń 2007, 16:07

Hello TOM544 czy, te stopy koniecznie muszą być w Corelu?????
TOM544 - 26 Styczeń 2007, 01:58

NIE, nie muszą. Mam po prostu możliwość skorzystania z CorelDRAW Graphics Suite X3 i/lub corela 9 (ale jak wynika z postu nie bardzo umiem sie nimi posługiwać - czasem coś tam ułożyłem, ale nic poza zabawami z najprostszą grafiką i tekstem). W corelu się nie da? No to w czym?
Dzięki JarekDraw za zainteresowanie!!!!!!

JarekDRAW - 26 Styczeń 2007, 15:15

Witam TOM544
Najlepiej użyć Photoshopa, na www.graffik.pl jest tam idealny tutorial dla twoich stóp.
Znajduje się w menu pod efekty.
Pozdrawiam.

TOM544 - 26 Styczeń 2007, 16:46

DZIĘKI - DZIĘKI - DZIĘKI
I JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ

Asdef - 26 Styczeń 2007, 20:08

Środki artystyczne – służy do rysowania gotowych obiektów za pomocą pociągnięć pędzla, przytwierdza je do krzywej… mało tego to stopy sa tam gotowe, poszukaj sobie...
http://www.pctown.pl/readarticle.php?article_id=5