|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Szukam rysunku lub czcionki - Szukam czcionki w wersji polskiej
ka-mis - 15 Styczeń 2010, 18:37 Temat postu: Szukam czcionki w wersji polskiej Potrzebuje czcionki
Humnst777CNEu-Bold
Humnst777CNEu-Normal
Humnst777Eu-Bold
Humnst777CNEu-LtCnEU-Normal
lub ewentualnie jak z niej w Corelu x4 wydobyć polskie znaki
Z góry wielkie dzięki
s-p-i-n - 15 Styczeń 2010, 18:45
Jak czcionka nie ma plskich znaków to ich nie wydbędziesz nawet w X4. Jedyny sposób to dorobić kreseczki i ogonki do obecnej czcionki - ale to tylko polecam przy krótkich textach.
Trurl - 15 Styczeń 2010, 22:44
Weż Humanst777Pl firmy Bitstream... Masz, czy Ci podesłać? Jeśli tak, podaj maila...
Trurl - 20 Styczeń 2010, 23:32
Ka-mis, dostałeś? Wszystko wporzo? Działa?
Golf - 22 Styczeń 2010, 00:34
tez poprosze tgo Humnst777, pilnie potrzeba mi Humnst777Eu oraz odmiane Bold, prosze Turl o podesłanie via mail, będe bardzo wdzięczny
ka-mis - 10 Luty 2010, 11:45
Thurl wielkie dzięki wszystko działa
sylwja - 2 Marzec 2011, 15:03
mrrr ... Thurl !! ja też poprosze ten foncik
Trurl - 2 Marzec 2011, 19:06
Chętnie, ale podaj mi maila, bo bez tego nie mogę Ci przesłać fontów. Mój to d2o@o2.pl
Trurl
sylwja - 3 Marzec 2011, 15:32
syl.tokarz@gmail.com :) thx z góry!!
ew128 - 14 Maj 2011, 22:34
Witam, czy ja też mogę prosić o fonta??
dzięki wielkie z góry
maroQ - 7 Lipiec 2011, 21:54
ew128 napisał/a: | Witam, czy ja też mogę prosić o fonta??
dzięki wielkie z góry |
Mam nadzieję, że nie odgrzebuję starego tematu na marno.
Czcionkę można pobrać stąd: http://www.font-cat.com/r...earch=humnst777.
Polskich znaków brak, ale można takowe dorysować w Corelu.
Można też pobrać FontForge i spróbować dodać ogonki.
chezare - 7 Lipiec 2011, 22:14
Rozdawanie komercyjnych fontów za free. Brawo.
Można dorysować jakimś komercyjnym makrem?
Fontografer, font lab studio i parę innych skutecznie pomoże w uzyskaniu ogonków.
Ewentualnie Corel, który też potrafi zapisywać do ttf ale bez ź
maroQ - 7 Lipiec 2011, 23:18
chezare napisał/a: | Rozdawanie komercyjnych fontów za free. Brawo. |
Fontcatalog::Free font catalog
Mam przetłumaczyć?
Nawet jeśli ten portal uprawia piractwo w co wątpię (przeważnie licencja jasno mówi, że fonta nie wolno używać komercyjnie lub etc.) to akurat ich sprawa. Ja tylko pokazuję link który można znaleźć w googlach. Nie każda ukraińska strona świadczy usługi crackerskie, chociaż kto wie...
Po jakimś czasie:
Jak się okazuje nie da się pobrać komercyjnych czcionek z tej strony. Więc raczej jest to legalna strona.
chezare - 10 Lipiec 2011, 06:09
Czyli poradziłeś kolegom coś z czego nie da się skorzystać.
Ja nie napisałem, że jakiś portal uprawia piractwo. Na MyFonts Humanist 777 kosztuje 300 zielonych papierków i wątpię żeby w licencji było coś o tym, że jak nie dostarczysz Bitstream kasy to możesz go używać tylko w domu . Rada żeby modyfikować font firmy, która z tworzenia fontów żyje, też chyba jest na bakier z prawem i o tym prawie na pewno jest coś w licencji .
Przy okazji. MaroQ nie zależy mi żebyś odniósł wrażenie, że się na Ciebie uwziąłem, łażę za Tobą i się bez powodów czepiam. Nie mam takich intencji i jeśli poczułeś się urażony, to przepraszam. Dowodem na to jest parę moich wpisów na tym forum, w których doceniam Twoją wiedzę w temacie, którym się zajmujesz.
degas - 27 Sierpień 2011, 17:23
Witam.
Czy mógłbym się podczepić pod temat i też poprosić o te czcionki na degasek@gmail.com ?
Jeśli tak – będę wdzięczny :)
Dzięki z góry :)
Pozdrawiam
kudel - 20 Wrzesień 2011, 20:26
Witam, ja również bardzo potrzebuję Humnst 777 pl
moj mail to wielomak@gmail.com
Z góry dziękuję
Cysorz - 20 Wrzesień 2011, 21:00
Ktoś tu ma chyba problem z zrozumiałym czytaniem ;)
|
|