| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Jaki corel do zaproszeń
neo99122 - 24 Styczeń 2010, 12:47 Temat postu: Jaki corel do zaproszeń Witam nie jestem grafikiem komputerowym lecz chciałbym zrobić własne zaproszenia w Corel draw 9 .
Szukając na forum ludzi wypisywali ze w corelu jest bardzo prosto zrobić zaproszenie ?
widząc ten program , no z lekka nie weidziałem jak mam zacząć zrobić choćby proste zaproszenie .
A i pytanie które mnie nurtuje posiadam starą ale dość jarą ,drukarkę atramentową która powinna wydrukować grubszą gramature papieru , lecz jak mam w nim drukować ?
chciałbym od razu na zaproszeniu ,np A5 format .
Lecz pytanie główne jak zacząć choćby tak prosote zaproszenie jak w obrazku .
wawel - 24 Styczeń 2010, 13:05
Tak w Corelu zrobisz zaproszenie i wersja programu nie ma tu jakiegos wielkiego znaczenia. Moze byc wspomniany Corel 9.
Zaczac mozna od ustwienia rozmiaru dokumentu, i nastepnie trzeba wpisac tekst, podobnie jak w edytorach tekstowych.
Mozna tez zaimportowac grafike, zdjecia z dysku lub samemu cos narysowac w samym programie.
Mozna tez dodac jakies tlo - umieszczone pod tekstami, grafika itp.
pozdr.
D.K. - 24 Styczeń 2010, 19:59
Jaką werskę KUPISZ w tej wykonasz. Zaczynasz od ustawienia prowadnic w miejscach zgięcia papieru, wyznaczasz marginesy wewnętrzne, dorzucasz florale, tekst i fajrant. Na jpg widać bigowanie którego sam nie wykonasz, możesz próbować przegniatać zgięcia np. brzegiem łyżeczki do herbaty (zapobiega łamaniu się papieru).
|
|