| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Wyświetlanie - problem z rozdzielczością -prośba o pomoc
Mags - 10 Luty 2010, 12:31 Temat postu: Wyświetlanie - problem z rozdzielczością -prośba o pomoc Witam,
Po miesiącu pracy nad katalogiem produktów, chciałam wydrukować poszczególne strony do sprawdzenia. Niestety wybrałam nie tę drukarkę, zamiast na kolorową o wysokiej rozdzielczości, nacisnęłąm "drukuj" na czarno-białą o małej rozdzielczości. Nagle na ekranie
moja piękna strona zamieniła się w czarny koszmar? przy jej zamknięciu zdziwiłam się, że program nie zapytał mnie czy zapisać zmiany...tylko zamknął plik. Co gorsza wszystkie pliki (chyba ponad sto ich jest) też wyświetlają się jako koszmary! Pomyślałam, że wszystko stracone, ale teraz myślę, że to jest tylko wyświetlanie ich w małej rozdzielczości...mam nadzieję....nie umiem wrócić do innego wyświetlania. W opcjach jest pozycja wyświetlanie, ale zaznaczenie aby kolory były w corelu nie jest aktywne...natomiast zaznaczone jest wyświetlanie kolorów windowsowych.
Czy ktoś umie mi pomóć, o wadze sprawy dla mnie nawet nie będę pisać.......
Z góry dziękuję.
ka-mis - 10 Luty 2010, 12:45
Spróbuj kliknąć widok > dokładny
Mags - 10 Luty 2010, 12:54
Dziękuję, ale to już próbowałam.
Wygląda mi to na ustawienia programu - jak przywrócić ustawienia wyświetlania defaultowe?
s-p-i-n - 10 Luty 2010, 14:17
Przy wlanczaniu Corela wcisnij F8
Mags - 10 Luty 2010, 17:39
Dziękuję - spróbowałam, ale nie pomogło. W dalszym ciągu pliki wyświetlane są zmienione i nie do zaakceptowania. Co dziwniejsze nagrane na pendriva i wyświetlone na Corelu w drukarni są super - czyli problem z wyświetlaniem - na szczęście, tylko ja nie mogę dalej pracować. Czy ktoś miał taki przypadek?
albertoz - 10 Luty 2010, 19:00
Ja bym najpierw sprawdził kilka spraw:
1. Spróbuj otworzyć któryś z 'wysypanych plików' na innym kompie z corelem (chodzi o sprawdzenie czy to wina pliku czy samego programu)
2. Jeżeli plik otworzy się na innym kompie prawidłowo, spróbuj otworzyć plik stworzony na innym kompie (może być nawet jakiś ściągnięty z netu) w tym wysypanym corelu.
3.Możesz jeszcze spróbować tak dla przykładu otworzyć nowy dokument i zrbić drobny projekcik, spróbować go zapisać i otworzyć.
Napisz jaki efekt, najważniejsze żeby dojść po której stronie stoi problem.
s-p-i-n - 10 Luty 2010, 20:13
Albertoz ale Mags napisal ze otwieral pliki w drukarni i sa ok.
Mags moze nowa instalacja Corela cos pomoze - chociaz jak F8 nie pomoglo to juz sam niewiem.
|
|