| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - fotn zanienia sie w kwadraciki
cyklop - 15 Luty 2010, 11:24 Temat postu: fotn zanienia sie w kwadraciki Ściągnąłem font Renaissance i mam problem - widać go przy pisaniu, ale jak chcę zaznaczyć to zamienia sie w kwadraciki. Próbuje te kwadraciki przesunąć - w podglądzie widać własciwy kształt, ale jak tylko puszczę myszkę - kwadraty wracają...
wawel - 15 Luty 2010, 13:36
Juz kiedys ktos zglaszal taki problem, tez chodzilo o jakas taka niepewna czcionke.
I wygladalo to tak ze po zamianie tego napisu na mape bitowa polskie znaki byly widoczne (bo tylko one sie zmienialy na kwadraty), po zamianie na krzywe rowniez tylko w podgladzie corela nie bylo ich widac. Przy przesuwaniu napisu mysza znaki byly widoczne.
Problem zostal rozwiazany przez wyinstalowanie pakietu czionek (nie tylko tej jednej) i ponowne ich zainstalowanie.
Ale czy tu bedzie to samo to nie wiem, moze tez byc cos z kodowaniem (zmien je moze cos to zmieni) moze font nie byl instalowany font navigatorem....
pozdr.
|
|