| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - papier firmowy
wlodar81 - 5 Marzec 2010, 09:30 Temat postu: papier firmowy Witam.
Mam pytanko. Czy można stworzyć w CDR X4 papier firmowy, czyli dajmy na to jakaś grafika w jakiś sposób zespolona z tłem żeby można ten plik otworzyć w Microsoft Word i można by pisać na całej stronie czyli również na grafice. na grafice oczywiści zastosowana przeźroczystość. Podaj przykład. Proszę o pomoc.
wlodar81 - 5 Marzec 2010, 09:31
podaje przykład
Trurl - 5 Marzec 2010, 10:41
Zrób w Corelu papier firmowy, wyeksportuj go jako *.wmf i w tej formie zassaj do Worda. Jeśli ten papier składa się z główki z grafiką i stopki (np. z danymi adresowymi) to wyeksportuj osobno główkę i stopkę. Zassaj do Worda również osobno, bo wtedy będziesz miał w Wordzie miejsce na tekst, które nie leży na wuemefie. Jakby co, to pytaj dalej albo podeślij mi ten plik Corela, ale w wersji Corel 12 lub niższej, no i dołącz fonty...
Trurl - 6 Marzec 2010, 18:39
Papier gotowy. Posłałbym Ci go na maila, ale go nie mam. Pisz na d2o@o2.pl.
s-p-i-n - 6 Marzec 2010, 18:55
Możesz normalnie wyeksportować grafikę do jpg, a pozniej w Wordzie pooprzez wstaw>obraz wstawic tego jpga i pozniej we wlasciwosciach umiescic by grafika byla za textem. Oczywiscie grafike te ustaw w odpowiedzniej wielkosci.
Trurl - 6 Marzec 2010, 18:59
To nie jest dobry pomysł, bo jotpeg będzie zbyt ciężki. Wyeksportowałem wszystko jako wmf, bo to lżejsze i ostre (zwłaszcza napisy). Daj mi swój mail na d2o@o2.pl, to Ci wszystko poślę. Z opisem i komentarzem (są błędy w napisach).
|
|