Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Prośba o pomoc w wykonaniu flag

baros17 - 18 Marzec 2010, 17:11
Temat postu: Prośba o pomoc w wykonaniu flag
Witam jestem laikiem jeśli chodzi o program corel draw mam za zadanie zrobić dwie flagi Namibie oraz Angole będe bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi pomoże w wykonaniu tych rysunków obiecuje że sie odwdzięcze:) Ponizej załaczam te rysunki
restauro - 18 Marzec 2010, 18:39

http://www.seeklogo.com/angola-logo-9035.html

http://www.vectortemplates.com/vector-flags.php

baros17 - 19 Marzec 2010, 11:23

Nie bardzo mi to pomogło czy znalazła by sie jakaś osoba która by mnie poinstruowała w wykonaniu tego rysunku lub wykonała??
lechnik - 19 Marzec 2010, 11:47

baros17 napisał/a:
Nie bardzo mi to pomogło czy znalazła by sie jakaś osoba która by mnie poinstruowała w wykonaniu tego rysunku lub wykonała??

b.dziwne ze ni epomogło ale cóż......

jak lepiej plik cdr to prosze bardzo w ver 9

restauro - 19 Marzec 2010, 12:08

Jeśli chcesz sam zrobić to podaje kilka podpowiedzi .Kliknij z lewej strony na narzędzie gwiazda narysuj ją , następnie u góry (narysowana jest gwiazda ) w okienku wpisz tyle wierzchołków ile jest na słońcu flagi (chyba 15) i obok w opcji ostrość wierzchołków ustaw na powiedzmy 30 i kliknij klawisz Enter.W opcji elipsa narysuj kółko trzymając równocześnie klawisz Ctrl wstaw do gwiazdy ,powiel jeszcze raz kółko i trochę je zmniejsz tak żebyś miało szerokość niebieskiego .To wszystko wystarczy wypełni kolorami i masz słoneczko. jak zrobić tło flagi to już chyba wiesz? narysuj dwa trójkąty i jeden prostokąt możesz go narysować narzędziem prostokąt i obciąć narzędziem kształtowanie ,lub narysować Krzywymi Beziera wówczas nie musisz obcinać .Herb drugiej flagi najszybciej zrobisz obrysowując krzywymi i wypełniając kolorem ,a na rękojeści zrób kilka małych kółeczek imitujących nity i cieniutki prostokąt wzdłuż ostrza .Można to zrobi inaczej ale tak dla Ciebie będzie najprościej
baros17 - 19 Marzec 2010, 13:43

Dzięki bardzo za pomoc teraz już nie mam problemu dzieki wielkie jeszcze raz!!