Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Krzywe z jpg

Ukasiuuu - 23 Marzec 2010, 17:37
Temat postu: Krzywe z jpg
Witam, bardzo bym prosił o kilka zdań jak z grafiki w jpg uzyskać krzywe, które najlepiej odwzorują kontury tej grafiki. Proszę o parę zdań jak krok po kroku to zrobić. Wiem że można użyć tracera w corelu ale próbując nie wychodzi to za ładnie.

Tutaj są pliki w jpg z których chcę zrobić krzywe

loret - 23 Marzec 2010, 18:25

w obu przypadkach zastosowałem szybkie trasowanie, można też krzywymi się bawić, niżej pliki.
Ukasiuuu - 23 Marzec 2010, 18:31

Czy mogę prosić o ponowne zamieszczenie w krzywych tych plików w wersji corel 11 bo mi nie wyświetla.
loret - 23 Marzec 2010, 20:46

podmienilem pliki powyrzej na wersje 11
Ukasiuuu - 23 Marzec 2010, 21:48

Mogę prosić o informacje które opcje krok po kroku były wykorzystane przy tym trasie, i czy były zmieniane jakieś parametry bo sam próbowałem i nie wychodziło mi tak samo.
loret - 23 Marzec 2010, 22:21

Trwa to chwilke, importuje plik jpg, następnie pod prawym przciskiem myszki mam funkcje "szybkie trasowanie"- uaktywniam i mam cdr, nie wiem jak jest w corelu 11, to tyle co robiłem.
wawel - 24 Marzec 2010, 09:59

Corel od wersji bodaj x3 wprowadzil zmiany w tym narzedziu i z tego co widze tu po tych zwektoryzowanych plikach na forum to narzedzie dziala duzo lepiej niz w starszych wersjach.
Nawet w darmowym inkscape narzedzie do wektoryzowania dziala lepiej niz w starszych Corelach.
pozdr.

cyzik2 - 1 Kwiecień 2010, 17:15

potrzebuje zamiany loga jpg. na eps .plt .cdr albo .ai
dzooma - 2 Kwiecień 2010, 10:03

może być coś takiego?
BiancoNeri1985 - 1 Listopad 2010, 21:33
Temat postu: png na krzywe
Chłopaki pomożecie mi z trasowaniem ".png"... robiłem to już kilkaset razy z różnymi ustawieniami ale efekt jest tragiczny. Po trasowaniu obraz tylko trochę przypomina ten z pliku źródłowego...

plik ".png" z którego chce mieć krzywe znajduje się tutaj Innym nie dysponuję :cry:

pierog - 2 Listopad 2010, 00:14

VectorMagic potrafi cuda ,pod spodem calibra w krzywych ,możesz wyrzucić białe tło ,ja zostawiłem bo nie wiem jakie ci potrzebne.Plik zapisałem w formacie .cdr do wersji 9 ,więc nie powinno być problemu z jego otwarciem :).Jeśli pomogłem kliknij "pomógł"

Pozdrawiam

BiancoNeri1985 - 2 Listopad 2010, 12:48

Szlag mnie zaraz trafi... ja się męczyłem dwa dni i efekt nie był w połowie tak dobry :/
Więc mówisz że to wszystko zawdzięczam VM :D

ps. pomogłeś!! Bardzo dziękuję. Jednak nie mogę Ci dać punktu bo nie jestem autorem postu.

arm - 31 Sierpień 2012, 13:50

Witam, czy ja takze mogłbym prosić o przerobionegow pliku obrazu na krzywe?
Nie mamżadnych możliwosci zrobic tego samodzielnie.
będę wdzięczny
pozdrawiam

s-p-i-n - 31 Sierpień 2012, 14:30

arm napisał/a:
Witam, czy ja takze mogłbym prosić o przerobionegow pliku obrazu na krzywe?
Nie mamżadnych możliwosci zrobic tego samodzielnie.
będę wdzięczny
pozdrawiam

http://www.brandsoftheworld.com/logo/sym-1

DzumA - 78 - 31 Sierpień 2012, 14:36

więcej zabawy w rejestrację na forum niż czas poświęcony na wyszukanie tego logo w sieci
witaj na forum
logo pobierz TUTAJ

arm - 31 Sierpień 2012, 14:37

dzięki!