Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Błąd TEMP !!! Pomocy!!!

clematis81 - 29 Marzec 2010, 21:28
Temat postu: Błąd TEMP !!! Pomocy!!!
Witam wszystkich. Wiem, że ten wątek już kiedyś był...chodzi konkretnie o błąd zapisywania przez przepełnione TEMP. NIe mam żadnych bit mapek a Ramu mam baaaardzo dużo wolnego. Pracuje na Corel 12 już od kilku lat non stop ale czgoś takiego nie miałam. Bardzo proszę o pomoc bo dostaje już szajby... P O M O C Y!!!!!
Trurl - 31 Marzec 2010, 18:05

To nie kwestia RAM-u, tylko miejsca na dysku. Sprawdź, ile na nim wolnego miejsca i opróżnij dysk (zwłaszcza foldery Temp, Temporary Internet File itp.), słowem powywalaj z niego to, co niepotrzebne. Wyłącz też automatyczne zapisywanie kopii zapasowej i wywal z dysku wszystkie pozapisywane kopie zapasowe (fabrycznie są w folderze C:\Users\Twój folder\AppData\Local\Temp\), a także Backup Files, czyli pliki, które zapisuje Corel podczas zapisywania danego pliku.
clematis81 - 31 Marzec 2010, 23:28

A więc usunęłam wszsytkie temp jakie znalazłam..nie było tego dużo, zwiększyłam ilość pamięci wirtualnej, zwiększyłam % użytkowanej pamięci corela, usunęłam kopie zapasowe i backup files. Na dysku C mam ponad 4 gb wolnego miejsca a na D, na którym zapisuje pliki mam 70 gb wolnego miejsca. :-( Dalej nic...ale serdecznie dziękuję za odpowiedź...może coś jeszcze? to pewnie jakaś pierdoła jak zwykle w takich przypadkach, ale zanim człowiek dojdzie...
Trurl - 31 Marzec 2010, 23:36

A plik swap masz dobrze ustawiony? - Ustawia się go w ramach tzw. pamięci wirtualnej (page file- ukryty plik C:\pagefile.sys. Może go przypadkiem usunęłaś, albo jest za mały? - U mnie jest 3GB.
clematis81 - 31 Marzec 2010, 23:44

Mógłbyś mi napisać jak sie ustawia jego wielkość? Na C znalazłam taki plik ale nic o ustawieniu
Trurl - 31 Marzec 2010, 23:53

To zależy, w jakich windowsach pracujesz. Dlatego najprędzej znajdziesz odpowiedź w helpie panelu sterowania - hasło "diagnostyka pamięci".
clematis81 - 1 Kwiecień 2010, 00:06

Poczytałam i juz wiem co to jest, mam ustawione na 4gb. brat ustawiał. poprubuje jeszcze zapisać to na innym dysku, może to coś da. dziękuję za wskazówki.