Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQ - najczęściej zadawane pytania - ustawienia wskaźnika

tomczy_twsm - 4 Kwiecień 2010, 16:51
Temat postu: ustawienia wskaźnika
jak mogę ustawić ustawienia wskaźnika w x3 ?? chodzi o to że nie wiem jak ale teraz nie mogę wziąć i przesunąć równo jednego obiektu do drugiego ("złapać" za krawędź i przesunąć równo do drugiej krawędzi) pomoże ktoś?
restauro - 4 Kwiecień 2010, 18:16

Ustaw w Widok prowadnice i przyciąganie
tomczy_twsm - 4 Kwiecień 2010, 18:44

dzięki wielkie!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ane.kropp - 21 Maj 2010, 17:15

dzień dobry jeśli piszę w nieodpowiednim miejscu proszę o wybaczenie i ewentualne przeniesienie w inne miejsce
mam pewien problem
Około dwóch miesięcy temu ściągnęłam bezpłatną testową wersję Corel Draw Graphic Suite x4, używałam jej przez około miesiąc-po tym czasie (mimo braku możliwości zapisywania, kopiowania, drukowania oraz innych funkcji) korzystałam z niego nadal, tworząc grafiki dobrze się przy tym bawiąc :)..niestety do czasu.. poniewaz.. pewnego pięknego dnia zachciało mi się cdr x5 .. to sobie próbną wersję ściągnęłam i.. od tego czasu mam problem z narzędziem "wskaźnik", za kazdym razem gdy utworze(czy to wersji x4 czy x5) jakis obiekt(koło, kwadrat etc) i chcę zmienić jego położenie następuje proces wielokrotnego powielenia tego obiektu! strasznie to męczące i irytujące ;/ w związku z tym mam pytanie: czy obie wersje znajdujące się na jednym komputerze mogą się w jakiś sposób "gryźć" powodując tego rodzaju anomalie ?
i czy powinnam w takim razie odinstalowac jedną z wersji?
bede wdzieczna za pomoc
pozdrawiam

restauro - 21 Maj 2010, 20:03

kliknij kilka razy w klawisz spacji