Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Potrzebna pomoc w wykonaniu loga

arczi1987 - 18 Kwiecień 2010, 06:19
Temat postu: Potrzebna pomoc w wykonaniu loga
Witam, potrzebuje pomocy w wykonaniu loga, sąsiad mnei poprosił ale kurcze jakoś mi ciagle nie wychodzi, ma być w pliku cdr, na dole załaczam logo jak ma wyglądac tylko na górze w tym cieciu ma być jeszcze piłka... czekam na pomoc
changela - 18 Kwiecień 2010, 08:45
Temat postu: Re: Potrzebna pomoc w wykonaniu loga
arczi1987 napisał/a:
Witam, potrzebuje pomocy w wykonaniu loga, sąsiad mnei poprosił ale kurcze jakoś mi ciagle nie wychodzi, ma być w pliku cdr, na dole załaczam logo jak ma wyglądac tylko na górze w tym cieciu ma być jeszcze piłka... czekam na pomoc

szybki konwert plus wstawiona piłka.wystarczy teraz to wygładzić.

Sponsi - 18 Kwiecień 2010, 09:47

Namów znajomego na kompletną zmianę koncepcji, bo to pachnie latami osiemdziesiątymi i mocno trzyma się w moim "ulubionym" kanonie "żółte litery na różowym tle" - tak to nazywam...
arczi1987 - 18 Kwiecień 2010, 10:16

Wszystko pięknie,tylko to logo ma wygladac bo to co przerobiłęs na szybko krawedzie ostre nie równe, napisy tez itp, a mi chodzi takie aby potem mozna było w razie czego nawet pod ploter wrzucic
restauro - 18 Kwiecień 2010, 12:39

To pachnie raczej wczesnymi latami 60 ... Trochę go zmieniłem ,ale nie ma to chyba większego znaczenia,trzeba rzeczywiście pomyśleć o nowym projekcie . Poprawiłem na 12
arczi1987 - 18 Kwiecień 2010, 12:41

a mógłbyś mi to zapisac w corelu 13 bo zrobiłes chyba w 14 i nie moge otworzyc
s-p-i-n - 18 Kwiecień 2010, 14:05

zapisalem Ci to w 9
arczi1987 - 19 Kwiecień 2010, 19:59

Kurcze super :) a mam pytanie mógłbyś zrobić jeszcze tylko jedną poprawkę ?? tzn tak jak na załaczonym logo co dałem aby te po bokach były takie wydłużone proste bo to jest zaokrąglone troszki
restauro - 20 Kwiecień 2010, 07:27

Poprawiona wersja 12
arczi1987 - 21 Kwiecień 2010, 21:46

o własnie o to mi chodziło jeszcze jeden szczegół jak byś mógł zmienić i jak nie tajemnica poweidzieć jak to zrobiłes, chodzi o to aby ramka wokół piłki była przezroczysta i napis restauracja ze jak sie gdzies wklei w tło aby przyjowało kolor tła,a ramka wokoło piłki to tam gdzie jest przy żółtym tak jak przy załaczonym moim logo
restauro - 22 Kwiecień 2010, 09:58

ramka wokół piłki nie może być przezroczysta ponieważ znikną niektóre krawędzie piłki,podobnie z napisem jak przyjmie kolor tła to będzie niewidoczny Możesz sobie rozgrupować (Rozmieszczanie - rozdziel grupę ) i zmienić kolor na jaki chcesz
lechnik - 26 Kwiecień 2010, 09:09

restauro napisał/a:
ramka wokół piłki nie może być przezroczysta ponieważ znikną niektóre krawędzie piłki,podobnie z napisem jak przyjmie kolor tła to będzie niewidoczny Możesz sobie rozgrupować (Rozmieszczanie - rozdziel grupę ) i zmienić kolor na jaki chcesz

hmm 2 rzeczy nieda sie zrobic - ubrac dopasowanych spodni przez głowe i otworzyc białego parasola w ... by go nie zbrudzic

a teszte sie da

a jak to zrobic - funkcja "połacz" po poprawieniu błedu tła żółtego