Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Corel PHOTO-PAINT - pokaz zdjęć

MR240760 - 23 Kwiecień 2010, 16:18
Temat postu: pokaz zdjęć
Chciałbym zrobić pokaz zdjęć. Pokaz miałby być interaktywny - zdjęcie nie jest statyczne tylko wygląda tak jakby treść zdjęcia była nagrywana kamerą . Nie wiem czy można coś takiego zrobić w corel'u albo w corel video studio. Proszę o pomoc
wawel - 23 Kwiecień 2010, 16:47

Wrzuc jakis przyklad. Bo byc moze to jest do zrobienia przy pomocy jakiegos programu do tworzenia gal. internetowych...
W Corelu to chyba tylko corel RAVE i Swish2 moga cos tu zdzialac, ale to zalezy od efektu i byc moze szkoda to robic w Corelu.
pozdr.

MR240760 - 23 Kwiecień 2010, 17:15

zobacz tu wstawiłem foto
http://img683.imageshack....2039251k4z.smil
:-)

wawel - 23 Kwiecień 2010, 17:37

Jesli chodzi o taki najazd - zoom to mozna to zrobic w w/w programach tworzy sie nowy dokument a w nim ustawia zdjecie o rozmiarach tego dokumentu i potem w nastepnych klatkach powieksza zdjecie z przesunieciem. Co daje taki efekt jakby zoomu.
W programach do edycji video tez bedzie ta funkcja np. w darmowym virtual dub tez mozna to bylo zrobic za pomoca pluginu. Dlatego mysle ze w corel video studio tez bedzie ta funkcja (sam nie uzywam corel video wiec nie wiem na 100 %) ale powinna byc skoro w darmowym programie to jest. W Pinacle Studio tez to jest, a program jest do zast. amatorskich)
pozdr.

MR240760 - 24 Kwiecień 2010, 07:11

Dzięki idę szukać trenować w corel video studio