Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Łączenie w jeden obiekt

Ukasiuuu - 25 Maj 2010, 10:54
Temat postu: Łączenie w jeden obiekt
Witam, mam ogromną prośbę czy ktoś może mi w kilku zdaniach opisać jak połączyć w całość projekt z załącznika ?? Potrzebuję wyciąć to na ploterze ale on widzi te wszystkie nakładane części i szatkuje projekt. A może ktoś pomoże sam mi go połączy w jeden obiekt ??
changela - 25 Maj 2010, 11:24
Temat postu: Re: Łączenie w jeden obiekt
rozdział grupe, zaznacz wszystko usuń wypełnienie i daj kontur np czerwony i zobacz ile masz tam elementów których bez tego obrysu nie widać i ile elementów jest na siebie nałożonych. Załączam plik z samym konturem!
Ukasiuuu - 25 Maj 2010, 11:42

Hmm no jest ich sporo, ale nie bardzo dalej rozumiem chodzi Ci oto że nie bardzo da się to połączyć ?? Przepraszam że tak pytam ale w corelu jestem bardzo słaby i dopiero się tego wszystkiego powoli uczę.
beblock - 25 Maj 2010, 11:59

ciężka sprawa do cięcia ploterem moim zdaniem za dużo tam ciapek!!!!

masz w załączniku jak ja bym to ciął i też niechętnie :)

pozdro

tak się jeszcze raz przyglądam
plik ma jeszcze wiele błedów, jak jest satysfakcjonująco to napisz - poprawię

Ukasiuuu - 25 Maj 2010, 12:05

Właśnie dostrzegłem kilka błędów, jeśli można prosić o poprawkę będę bardzo wdzięczny.
beblock - 25 Maj 2010, 12:47

sorrki wielkie nie mam teraz czasu dopieszczać
spróbuj sam pozamykać te krzywe, jak byłby problemy jutro wrócimy do tematu

pozdrawiam

Ukasiuuu - 25 Maj 2010, 14:09

BEBLOCK będę Ci bardzo wdzięczny jak znajdziesz chwilę żeby dopieścić mi ten projekt, nieco sam próbowałem to po dokańczać ale i tak mam sporo niedociągnięć i na próbie na ploterze są niedociągnięcia i wtedy całość się sypie. Chyba że znajdzie się ktoś inny chętny i pomoże mi to zebrać w całość. Opis problemu i plik w pierwszym poście.

Pozdrawiam

beblock - 25 Maj 2010, 18:20

już trochę lepiej

brak mi czasu trzeba jeszcze zredukować węzły do min oraz pozamykać wszystkie krzywe
i będzie git

pozdrawiam

Ukasiuuu - 25 Maj 2010, 19:07

Dzięki wielkie BEBLOCK za poświęcony czas. Mam pytanie bo ten ostatni plik cdr znacznie różni się od oryginału brak mu dużej części szczegółów. Czy to jest jeszcze wersja robocza ??
beblock - 25 Czerwiec 2010, 23:06

przepraszam cię wyleciało mi z pamięci a na forum zaglądam w wolnych chwilach jak widzisz bywa to rzadko ;/

dałeś sobie radę z tym plikiem bo go nie skończyłem???

konradklys - 22 Wrzesień 2010, 20:13

Ukasiuuu napisał/a:
Dzięki wielkie BEBLOCK za poświęcony czas. Mam pytanie bo ten ostatni plik cdr znacznie różni się od oryginału brak mu dużej części szczegółów. Czy to jest jeszcze wersja robocza ??

to się już nadaje na ploter

marol2 - 22 Wrzesień 2010, 21:59

Wersja w załączniku jest pod ploter, Poprzednie miały masę obiektów zdublowanych i nałożonych na siebie, tak ze ploter ciąłby wielokrotnie to samo