Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Corel PHOTO-PAINT - przerobienie zdjęcia zwykłego na zdjęcie ze sklepu on-line

Chris Big89 - 26 Maj 2010, 11:28
Temat postu: przerobienie zdjęcia zwykłego na zdjęcie ze sklepu on-line
Witam,
Założyłem sklep internetowy właśnie i chciałbym dodawać zdjęcia produktów (książek) i mam pytanie jak ze zwykłego zdjęcia uzyskać taki efekt tak jak w załączniku.

Rosa - 26 Maj 2010, 20:44

Nie jestem tak do końca pewna o jaki efekt Ci chodzi. Jeśli masz zdjęcie książki, to wystarczy usunąć tło i dodać cień do obiektu.
loret - 26 Maj 2010, 21:04

do takiej fotografii stosuje się tzw. namiot bezcieniowy, ewentualnie można się bawić w programach graficznych ale na dłuższą mete to czasochłonne zajęcie.
Chris Big89 - 26 Maj 2010, 21:16

a jak zrobić namiot bezcieniowy?? A chodzi mi o efekt taki, iż nie widać że to jest zdjęcie - są takie inne kolory
gleba - 27 Maj 2010, 07:10

Podstawa to dobra fotografia, a namiot bezcieniowy można kupić na allegro, bądź zrobić samemu z kalki technicznej. Tego typu zdjęcia zrobione są przez zawodowca dobrym sprzętem i przy odpowiednim oświetleniu w studio. W domowych warunkach nie uzyskasz takiej jakości.
Rosa - 27 Maj 2010, 17:58

Jak zrobić namiot bezcieniowy
Możesz spróbować w domowych warunkach zrobić takie zdjęcia ale pod warunkiem - jak wyżej wspomniała Beata - że dysponujesz dobrym aparatem na statywie i oświetleniem.