| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
Corel PHOTO-PAINT - pozbyc się tła
pimera - 17 Czerwiec 2010, 12:51 Temat postu: pozbyc się tła Witam, pytanie czy jest możliwośc pozbyc się tła ale automatycznie nie odręcznie tak jak to sie robi w fotoszopie czy trzeba recznie. W załączniku wysyłam zdjecie.
Dziekuje za pomoc
wawel - 17 Czerwiec 2010, 13:35
tzn jak automatycznie to ma robic photoshop?
gleba - 17 Czerwiec 2010, 14:45
szkoda, że mi się obiad automatyccznie nie gotuje jak siedze w fabryce, ehh życie
DzumA - 78 - 18 Czerwiec 2010, 10:28
Najszybciej usuniesz tło jednym magicznym klawiszem DELETE
Żeby nie było tutaj masz gotowe => http://yfrog.com/7edsc0009nj
zajęło mi to mniej niż 2 min.
Niestety musisz robić to ręcznie używając przydatnych do danej sytuacji opcji programu COREL.
Ja ekspresowo zrobiłem to COREL PAINT SHOP PRO - Inteligentna krawędź - plus troszkę odręcznie - na koniec żeby uniknąć przebarwień krawędzi poszerzasz zaznaczony obszar o 1 - 2 px i usuwasz i gotowe.
Pozdrawiam
ajec - 27 Październik 2010, 12:02
Można i w taki jeszcze sposób,przykład jest na jednolitym tle ale w podobny sposób mozna postępować z innymi rodzajami tła.
czytaj klik
klimczok1960 - 2 Listopad 2010, 21:38
no właśnie bo ja tylko różdzczką usuwam tło jest lepszy i szybszy sposób ? a później to co nie usuneła różdżka to usuwam narzedziem pędzel maski dobra metoda czy nie mam corela 11
wawel - 4 Listopad 2010, 16:30
Tlo mozna kasowac na wiele sposobow, zalezy od konkretnego zdjecia, i wersji programu (nowe opcje).
Na tym forum temat byl poruszany wielokrotnie, byly opisy, przyklady i filmy. Ktore warto zobaczyc. Na gorze forum jest opcja szukaj, mozna wpisac usuwanie tla, kasowanie tla, szparowanie itp Napewno cos sie znajdzie.
pozdr.
|
|