| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - ZNAJD¬ i ZAMIEŃ
DzumA - 78 - 21 Czerwiec 2010, 16:15 Temat postu: ZNAJD¬ i ZAMIEŃ Potrzebuję zastosować opcję zamiany kolorów / poprzez ZNAJD¬ i ZAMIEŃ / ZAMIEŃ OBIEKTY
Nie wiem czemu nie sprawdza mi się ta opcja.
Program nie może informuje mnie że nie odnaleziono koloru na stronie co mnie dziwi bo jest mnóstwo obiektów w tym wypełnieniu. Dodam jednak, że stosuję tę opcję do koloru spoza palety standardowej, podaj±c odpowiednie parametry.
Stosowałem tę opcję wielokrotnie co prawda na kolorach standardowej palety i nigdy nie było problemu do teraz.
Przeprowadziłem szybki eksperyment , czy aby na pewno wszystko robię ok - utworzyłem kwadrat wypełniłem go wskazanym kolorem CMYK 76/75/75/46 i kazałem zamienić wypełnienie stosuj±c powyższ± opcję. Niestety bez rezultatów.
Ponowiłem czynnosc - wypełniłem kwadrat pierwszym lepszym kolorem z palety standardowej - uruchomiłem ponownie opcję i poszło po jak po masle ! :(
O CO CHODZI ??
DzumA - 78 - 21 Czerwiec 2010, 17:06
Udało mi się samemu odpowiedzieć na problem.
Kolor który chcę zamienić CMYK 76/75/75/46 dodałem do palety standardowej i poszło.
|
|