| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Problemy z pisownią w coreldraw 12
matti86 - 7 Lipiec 2010, 16:51 Temat postu: Problemy z pisownią w coreldraw 12 Witam mam taki problem z Corelem 12, robię wizytówkę i pisze tam ulice ( ul ) i nagle wyskakuje mi sama kropka jak chce ją usunąć kasuje mi litery podobny problem mam z napisem "mail" chce żeby tam było mail z małej wiec pisze mail daje dwukropek i nagle zmienia mi się na Mail: Próby uśnięcia dużego M i zastąpienia go małym spełzły na niczym .
Jak sie tego pozbyć ?
Karolina - 7 Lipiec 2010, 22:13
Musisz sobie dostosować Corela do swoich potrzeb. Pewnie masz włączoną opcję "Zamiana tekstu podczas pisania". Można to wyłączyć w ten sposób: z górnej belki wybierasz narzędzia->opcje->tekst->szybkie sprawdzanie i tu odznaczasz okienko "zamiana tekstu podczas pisania" ->o.k.
Duże M zamienisz na małe w ten sposób: zaznaczasz literkę M i z górnej belki wybierasz tekst->zmień wielkość->i otwiera się okno z którego wybierasz to co Ci jest potrzebne, czyli w tym przypadku "małe litery"->o.k.
I teraz to samo tylko inaczej ;)
Zaznaczasz M, klikasz prawym przyciskiem myszy na to zaznaczenie, otworzy się okienko wybierasz "zmień wielkość liter", dalej to samo co wyżej.
Karolina
Ps. Może przydałaby Ci się jakaś książka do nauki, bo w Corelu jest więcej takich niespodzianek ;)
|
|