Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Kalendarz

deta1p - 14 Lipiec 2010, 11:56
Temat postu: Kalendarz
Witam, mam problem :( mianowicie pisze prace w ktorej mam zrobic projekt kalendarza w Corelu. Zrobiłam to w 12-tu tabelech ale jak sie na to pozniej patrzy to wiersze nie sa równo i całość nie wygląda dobrze :( Prosze więc o pomoc Was podpowiedzcie mi prosze jak mam sie z tym uporać, za pomoc wielkie dzięki :)
Pozdrawiam :-D

s-p-i-n - 14 Lipiec 2010, 12:09

np. zrób sobie szachownicę za pomocą prowadnic i pozniej daj przyciaganie do prowadnic z menu widok i teraz kazda cyfre ustawiasz recznie
deta1p - 15 Lipiec 2010, 09:30

dzięki wielkie :) prowadnice załatwiły sprawe :)
global - 15 Lipiec 2010, 10:03

No i ważna sprawa, aby się nie zlały daty. Widziałem "kalendarz" w którym daty były ciurkiem, to znaczy 27 lipca był bezpośrednio, bez spacji - odległości, od 28 lipca. Artystyka musi jakaś? :->
I przepraszam za reklamę, ale dołączę swoje dzieło, które drukiem poszło.

deta1p - 15 Lipiec 2010, 20:36

nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale dostosowalam tabele do tych prowadnic i jest fajnie czytelnie. A powiedz mi global na jakim formacie robiłeś ten fajny kalendarz?? i jaka czciąka pisales??
s-p-i-n - 15 Lipiec 2010, 20:43

deta1p napisał/a:
nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale dostosowalam tabele do tych prowadnic i jest fajnie czytelnie. A powiedz mi global na jakim formacie robiłeś ten fajny kalendarz?? i jaka czciąka pisales??
ten wybór juz należy do Ciebie - wg potrzeb, bo możesz sobie zrobić kalendarz listkowy (90x50 mm), A4 a nawet A0 a fonta wybierasz wg gustów
global - 16 Lipiec 2010, 08:35

deta1p napisał/a:

Kalendarz ma format A2. Użyte czcionki: EFN Tamiza (górny napis), Dael Caligraphy (rok) i bodajże EFN Modernista (kalendaruim). Drukarnia Armate Józefów k. Wawy. Kalendarium sam robiłem metodą jaką zapodał Spin. Zdjontka z własnego archiwum, nie "wyguglane" z netu.