| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel 9, Corel X3 - proszę o test pliku *.dxf
Harpooner - 2 Sierpień 2010, 13:24 Temat postu: Corel 9, Corel X3 - proszę o test pliku *.dxf Witam,
drodzy forumowicze, chciałbym kupić GS X3 lub corel 9, ale przed zakupem chcę sprawdzić działanie tych programów w imporcie plików *.dxf.
Oto przykładowy plik na serwerze megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=24NYI6T3
Czy ktoś z was raczyłby zamieścić plik *.cdr w dwóch wersjach (X3 i 9) z importowanymi obiektami?
Z góry dziękuję.
Tutaj link do aukcji. Skąd taka różnica w cenie X3?
http://allegro.pl/item116...ner_medion.html
s-p-i-n - 2 Sierpień 2010, 14:13
Cena może taka niska ponieważ to chyba jest Corel w wersji angielskiej.
Harpooner - 2 Sierpień 2010, 15:01
Dzięki za pomoc.
Mnie wersja angielska nie przeszkadza, ale jeśli będzie ten produkt już zarejestrowany to jak z legalnością? Ma to coś do rzeczy?
JarekDRAW - 2 Sierpień 2010, 18:25
Za prawidłowy export dxf z X3 mogę głowę dać ale na import plików z AutoCada to bym uważał, nie raz pliki się sypię że głowa mała w sensie wymiarów i rzeczy które w komplecie się exportują :0(
Harpooner - 2 Sierpień 2010, 19:19
Otwieranie dxf jest dla mnie kluczowe. Z doświadczenia wiem, że jest problem przy imporcie okręgów: rozmiar x,y się zgadza, ale koło nie jest koliste :)
Chyba wezmę tego X3, gdzieś usłyszałem, że nieparzyste edycje są najlepsze.
roland - 3 Sierpień 2010, 07:27
| Harpooner napisał/a: | | Chyba wezmę tego X3, gdzieś usłyszałem, że nieparzyste edycje są najlepsze. |
Wszyscy o tym słyszeli, ale nikt nie wie dlaczego
A tak na poważnie, między X3, a 9 jest spora różnica, jak by nie było jest to program o kilka lat nowszy.
1cm - 3 Sierpień 2010, 12:26 Temat postu: Re: Corel 9, Corel X3 - proszę o test pliku *.dxf
Corel twierdzi, że do sprzedaży oprogramowania w wersji OEM uprawnieni są jedynie ich oficjalni partnerzy. Odsprzedawanie wersji OEM nawet wraz z urządzeniem z którym oryginalnie program był oferowany traktują jako 'greymarket'. Tak czy inaczej, jeśli zakupisz taką wersję wraz ze skanerem i otrzymasz oryginalny (pierwotny) dowód zakupu możesz spać spokojnie.
W razie wątpliwości polecam kontakt 'nopiracy@corel.com'.
pzdr.
Harpooner - 3 Sierpień 2010, 16:29
O, to ciekawe.
Program musi być na licencji komercyjnej, a niechciałbym aby kilku smutnych panów w ciemnych garniturach zapukało mi do drzwi w celu zadania pytań :)
Ostatecznie full legal X3 kosztuje raptem 200 pln więcej...
Artur Miernik - 3 Sierpień 2010, 16:33
Mimo greymarketingu, jeśli zakupiłeś na fakturę wersję dotąd niezarejestrowaną i uda Ci się zarejestrować — powinno być OK.
Harpooner - 3 Sierpień 2010, 16:46
Na fakturę nie ma co liczyć, więc akcja jest na pół-legalna...
|
|