|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - Jak wstawić strzałkę
coren - 7 Marzec 2007, 13:10 Temat postu: Jak wstawić strzałkę Witam wszystkich,
mam taki problem w corel photo-paint 7: chcę wstawić w obrabianym obrazie strzałkę, grot np. wymiarowanie.Chodzi o rysunek techniczny zapisany w formacie tiff.Wiem, że mogę sobie narysować, ale to zabiera trochę czasu, a chcę sobie ułatwić pracę. Czy jest taka opcja, żeby włączyć jakieś narzędzie z tego typu elementami? Prosze o pomoc i pozdrawiam.
s-p-i-n - 7 Marzec 2007, 13:56
A od czego masz Corela Draw? Corel Drawi Photo-Paint to dwa programy, które ze sobą współpracują. W corelu mozesz np. wstawic strzalke z takiej opcji jak narzedzie>>symbole i znaki specalne.
JacekG - 7 Marzec 2007, 13:58
Witam,
Narysuj ją sobie w Draw, a w zasadzie wybierz z wzorca (np gdy rysujesz linię masz mozliwość wybrać rodzaje zkończenia linii, jest tam kilka rodzajów strałek, wybierasz właściwą) Teraz pozostaję tylko przenieść ją do swojego projektu. Znowu dwie metody: pierwsza import druga zwykłe kopiowanie
Pozdrawiam
JacekG - 7 Marzec 2007, 14:01
Ha ha ha ...
To śmy się wstrzelili z odpowiedzią...
Różnica w czasie 2 minuty
Pozdrawiam
JarekDRAW - 7 Marzec 2007, 14:29
Witam , mały tutek jak to zrobić.
Rysujesz krzywą, następnie wybierasz F12 resztę masz na przykładzie.
Pozdrawiam
coren - 8 Marzec 2007, 10:44
Dzieki za podpowiedzi. Tylko jest mały problem. Mam ten program w pracy i jakoś tak zainstalowany, że jest sam Photo-Paint, byc może to sprawa licencji.Nie mogę sobie doinstalowac CorelDraw. Czyli wnioskuję że raczej takiego ułatwienia w photo-paint nie ma?
s-p-i-n - 8 Marzec 2007, 10:51
Corel Draw i Corel PP to jeden pakiet i nie ma osobnych licencji na każdy z nich.
coren - 8 Marzec 2007, 13:05
Mam tylko Photo-Paint, właściwie miałem, nie wiem jak działał ale po Draw nie było śladu. Udało mi się załatwić pełny pakiet i rzeczywiście da sie to zrobić w Draw . Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam.
|
|