| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - w czcionkach jest tylko Arial... :/
Majszel - 19 Wrzesień 2010, 21:21 Temat postu: w czcionkach jest tylko Arial... :/ Witam,
mam takowy problem..
kiedyś miałam wszystkie czcionki i było ok, jakos niedawno wgrałam 2 czcionki których akurat optrzebowałam (bo polskie ogonki były) i od tamtej pory nie mam innych czcionek w rozwijanej liście czcionek, jest ylko (arial, arial jakies znaczki bin-ladena, i ms gothic) dodam ze resetowałam ustawienia przez F8 i probowałam kasować te 2 czcionki co to je wgrałam.
Co moge jeszcze zrobić?
z góry dzięki za odp.
roland - 20 Wrzesień 2010, 07:20
Może to pomoże? Skopiuj z folderu z czcionkami kilka "niewidocznych" do innego folderu. Przejdź Panel sterowania\Wygląd i personalizacja\Czcionki i usuń je, a potem ponownie zainstaluj klikając prawym przyciskiem myszy na pustym obszarze okna i wybierając Zainstaluj nową czcionkę. Ewentualnie możesz też zobaczyć czy pomoże Bitstream Font Navigator z zainstalowanego Corela
Majszel - 20 Wrzesień 2010, 12:58
| roland napisał/a: | | Może to pomoże? Skopiuj z folderu z czcionkami kilka "niewidocznych" do innego folderu. Przejdź Panel sterowania\Wygląd i personalizacja\Czcionki i usuń je, a potem ponownie zainstaluj klikając prawym przyciskiem myszy na pustym obszarze okna i wybierając Zainstaluj nową czcionkę. Ewentualnie możesz też zobaczyć czy pomoże Bitstream Font Navigator z zainstalowanego Corela |
teraz przynajmniej zmienia przy "formatuj czcionkę" ale nie pokazuje się dalej lista wszystkich czcionek dostępnych..
|
|