Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - pomysł na znak graficzny - logo?

Amadeuss - 7 Październik 2010, 09:02
Temat postu: pomysł na znak graficzny - logo?
szukam natchnienia ..... może ktoś z was powie w jakim iść kierunku ....

chciałbym zrobić znak graficzny (logo) Niepublicznego Punktu Przedszkolnego "Oleńka"

Nazwa tego "przedszkola" wzięła sie od konkretnego dziecka które tu chodziło i zmarło w wyniku ciężkiej choroby genetycznej.

NIe wiem zupełnie jak ugryść temat .... czy eksponować postać Oli czy cos innego

liczę na parę pomysłów - nie na gotowe projekty w odróżnieniu od innych - logo chce wykonać sam ..... :mrgreen:

restauro - 7 Październik 2010, 12:35

Osobiście skupiłbym się raczej na szczęściu zdrowiu i zadowoleniu . Co innego gdyby to była fundacja , można było by nawiązać do tego smutnego zdarzenia . Zrób w tle szczęśliwe pełne ruchu wymachujecie rączkami sylwetki dzieci w pastelowych kolorach, trochę klocków np: drewnianych.Poszukaj na płycie dołączonej do programu na pewno coś znajdziesz.Możesz zrobić również sam ze zdjęć wystarczy wykorzystywać opcję trasowania i dodać kilka literek.
DzumA - 78 - 7 Październik 2010, 12:50

Ja jednak wykorzystałbym radosną fotkę dziewczynki - i porzez sprytne trasowanie zrobił z niej 2 kolorową głowę - plus tak jak poprzednik pisał radosne kolory itd....
Amadeuss - 7 Październik 2010, 21:49

jesteśmy stowarzyszeniem - prowadzimy terapie dzieci i młodzieży - ta dziewczynka przyjeżdżała do nas na terapie - po jej śmierci powstał pomysł na powołanie punktu przedszkolnego dla dzieci niepełnosprawnych ....

dziękuje za pomysły .... przemyśle je na pewno ......

Amadeuss - 13 Październik 2010, 11:08

zrobiłem trzy propozycje loga - powiedzcie co o tym myślicie - co by zmienić itd. ...
miszcz301 - 13 Październik 2010, 11:24

jak dla mnie nr1, czcionki pozmieniałbym.
roland - 13 Październik 2010, 11:30

Zdecydowanie 3. Chociaż dzieci zrobiłbym większe by były lepiej widoczne i logo było bardziej kwadratowe.
Napis OLEŃKA zrobiłbym z grubszych liter. Jak logo będzie małe, to byłyby słabo widoiczne

DzumA - 78 - 13 Październik 2010, 11:34

jak dla mnie:

1 - nie najgorzej - ale .... OLEŃKĘ to na pewno bym wyróżnił jakim kolorem bądź kolorami.
2 - w ogóle mi się nie podoba

tylko 3 mi się podoba z tych zaprezentowanych - jednak dzieci bardziej wkomponował bym w klocki - chociaż dziewczynka podskakuje więc można powiedzieć że jest ok - to chłopaka bym na tych klockach ustawił. Albo najlepiej jakieś inne dzieci w akcji - tak jak ta dziewczynka na skakance.
Drażnią mnie motyle - albo zrobiłbym grafikę jak dzieci - albo w różnych kolorach - coś mnie również drażni napis pod klockami - w sensie kolejne różne kolory - ja wiem że ma być kolorowo i radośnie - ale tak na pierwszy rzut oka ujednoliciłbym chyba ten napis.

Pozdrawiam

s-p-i-n - 13 Październik 2010, 11:48

3- ale bym cos z tymi dziecmi jeszcze pokombinowal
restauro - 13 Październik 2010, 13:03

Także 3 tylko tylko dlaczego dzieci czarno białe ! nie żałuj koloru to nie zakład pogrzebowy.Po za tym zrób bardziej czyste pastelowe
Amadeuss - 14 Październik 2010, 06:37

restauro napisał/a:
Także 3 tylko tylko dlaczego dzieci czarno białe ! nie żałuj koloru to nie zakład pogrzebowy.Po za tym zrób bardziej czyste pastelowe

w sumie racja - musze poszukać w necie jakichś innych bawiących sie dzieciaczków .... ale to strasznie żmudna robota ... ;-)

DzumA - 78 - 14 Październik 2010, 08:52

możesz zrobić coś w takim klimacie:

dla przykładu
http://www.downtr.net/326...ren-vector.html

oczywiście musisz sam pokombinować - znaleźć jakieś ciekawe zdjęcia wysokiej rozdzielczości - obrobić - trasować itd ......

Pozdrawiam

restauro - 14 Październik 2010, 09:00

DzumA - możesz zrobić coś w takim klimacie:

Fajne tylko przodem.

DzumA - 78 - 14 Październik 2010, 12:35

Przez przypadek znalazłem takie fajne zdjęcie ;-)

Amadeuss - 15 Październik 2010, 12:46

a teraz jak? czy odpowiednio dużo koloru i czy napis czytelniejszy??

roland - 15 Październik 2010, 12:56

Fajnie, Jednak zbyt wyróżnia się dziewczynka z niebieskimi włosami, bo pozostałe dzieci mają czarne. Moim zdaniem inne dzieci też mogą mieć kolorowe włosy. Coś teraz nie za bardzo pasuje mi napis "Niepubliczny.." - jakoś tak nie współgra z resztą.
Amadeuss - 15 Październik 2010, 13:41

dziewczynka nie ma niebieskich włosów - to jest chusta

a co proponujesz zmienić z tym napisem?

DzumA - 78 - 15 Październik 2010, 13:51

Napis Niepubliczny.... - moim zdaniem w jednym ciągu - bez wyróżniania typu obrys - za bardzo oczojebne.

Dzieci postaraj się na tych klockach ustawić - a nie gdzieś w próżni !
W sumie nie pasuje ta dziewczynka odwrócona plecami - mnie się nie podoba !

Amadeuss - 15 Październik 2010, 14:02

ciężko będzie dzieci poustawiać na tych krzywych klockach ale dobra zobacze co da sie zrobić .... a z tą dziewczynką odwróconą plecami ..... poszukam innej .....

napis zmienie na mniej rzucający sie ......

wawel - 15 Październik 2010, 14:09

a akcja tego co wyzej toczy sie w Afryce... ;-)
Logo powinno byc proste, powinno byc skrótem myslowym, a niekoniecznie opowiescia...
Tak przynajmniej mowia zasady proj. znakow.
Do tego jest jeszcze problem z reprodukcja takiej rzeczy na roznych mediach... ale o tym juz gdzies tu nizej bylo... w tym dziale.