| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - JAK UZYSKAĆ TAKI EFEKT
DOMINIKA_dZIE - 15 Październik 2010, 08:43 Temat postu: JAK UZYSKAĆ TAKI EFEKT Witam serdeccznie
Czy ktoś mógłby podzielić się ze zmną wiedzą
jak zrobić aby litery miały taki efekt jak w załączniku - nie potrafię sobie z tym poradzić
będę wdzięczna za pomoc
lechnik - 15 Październik 2010, 10:03 Temat postu: Re: JAK UZYSKAĆ TAKI EFEKT musisz uzyc 2 funkcji obrys (rys1) - nie zapomnij po tem rozdzelic obrysu (moza potem uzyc tej samej funkcji dal obrysu by zrobic 2 obrys innego koloru), a 2 funkcja to fazka rys 2
DOMINIKA_dZIE - 15 Październik 2010, 10:57
Proszę powiedz gdzie znajdę"fazę"
Amadeuss - 15 Październik 2010, 20:41
powiedz jaki to ma być napis to ci go zrobie
s-p-i-n - 15 Październik 2010, 21:37
| DOMINIKA_dZIE napisał/a: | | Proszę powiedz gdzie znajdę"fazę" | efekty>faza
DOMINIKA_dZIE - 16 Październik 2010, 08:17
Mam corela 11, w efektach fazy nie ma - jest w głębi -
dzięki serdeczne - muszę sama się z tym uporać
lechnik - 18 Październik 2010, 11:16
| DOMINIKA_dZIE napisał/a: | Mam corela 11, w efektach fazy nie ma - jest w głębi -
dzięki serdeczne - muszę sama się z tym uporać |
jak w camym corku 11 niema (ja pracuje x5) to mozesz zamienic text po zrobiuniu juz obwódki na nape bitowa i zrobic taka fazke w Photo-paint`cie - efekty - efekty 3D - efekt fazowanie (nie pzrejmu sie ze to bedzie bitmapa w corku tez koncowy efekt jest maba bitowa)
DOMINIKA_dZIE - 18 Październik 2010, 12:59
Dziękuję za pomoc
zrobiłam jak napisałeś
efekt podobny - ale niestety ten który Ty uzyskałeś o wiele lepszy
w Photo-paint' cie dużo tracę na kolorach żółty staje się poszarzały - no ale cóż tak musi być
najważniejsze że dowiedziałam się jak uzyskac taki efekt
lechnik - 18 Październik 2010, 13:12
| DOMINIKA_dZIE napisał/a: | Dziękuję za pomoc
zrobiłam jak napisałeś
efekt podobny - ale niestety ten który Ty uzyskałeś o wiele lepszy
w Photo-paint' cie dużo tracę na kolorach żółty staje się poszarzały - no ale cóż tak musi być
najważniejsze że dowiedziałam się jak uzyskac taki efekt |
w corku tez bedzie to troche poszarzałe w koncy evekt uzyskuje sie "cieniami czarnego" popróbuj z innym ustawieniem koloru tych cieni powonno wyjść tak samo jak w corku
DOMINIKA_dZIE - 18 Październik 2010, 13:13
dobrze będę próbować :)
|
|