| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
Corel PHOTO-PAINT - Jak zrobić płynne przejście między warstwami?
megiddo - 20 Październik 2010, 11:32 Temat postu: Jak zrobić płynne przejście między warstwami? Witam!
Mam do Was takie pytanie , z którym od dłuższego czasu nie moge sobie poradzić.
Od dłuższego czasu używam Corela PP X4 (wczesniej uzywałem 12) zawsze cos sobie przeravbiałem , dorabiałem itp ale nigdy nie bylo mi potrzebne uzyskanie efektu płynnego przejścia między kilkoma zdjęciami , nie wiem nawet dokładnie jak to się nazywa. Znalazłem poradnik jak to zrobić na photoshopie ale po jego instalacji odrazu wrociłem do Corela , photoshop jest dla mnie jakis takis tempy i zagmatwany ;/ Efekt jaki chcę uzyskać jest dokładnie opisany tutaj : EFEKT . Bardzo Was proszę o podpowiedz krok po krou jak uzyskać taki efekt w Corelu.
Serdecznie Pozdrawiam
wawel - 20 Październik 2010, 14:24
Do tego celu uzyj narzedzia interakcyjna przezroczystosc obiektow, skrot do narzedzia to 1 w wersji corel 12, w innych moze tez.
Uzywasz warstw/obiektow umiesczasz jedno zdjecie nad drugim i natepnie wybierasz wyzej opisane narzedzie ktorym przeciagasz po zdjeciu tak jak chcesz i uzyskujesz zanikanie zdjecia.
pozdr.
megiddo - 20 Październik 2010, 15:23
Wielkie dzięki podziałało idealnie ;) Dobrze , że nie musiałem tego robic w Photoshopie , nie moge tego cholerstwa wogole ogarnac. Corel jest dla mnie taki zreczny i mimo ogromu opcji taki bardziej przyjazny a PS strasznie tempo ma to wszystko zorganizowane
restauro - 20 Październik 2010, 16:15
To samo możesz prosto zrobić w CorelDraw
|
|