Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Przerobienie .jpg na .cdr

Axen87 - 25 Październik 2010, 14:54
Temat postu: Przerobienie .jpg na .cdr
Witam.
Czy znajdzie się ktoś chętny do pomocy?
Mam proste logo w .jpg, które trzeba by było zrobić w pliku .cdr. Logo ma ostatecznie zostać wykorzystane do nadruków na długopisach. Wymagane jest w formacie .cdr oraz w kolorystyce czarno-białej.
Jeśli nie jest to zbyt trudne to prosiłbym o jakiś poradnik jak zrobić to samemu.
Zaznaczę, że nigdy wcześniej nie miałem odczynienia z tym programem :)

Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.

gleba - 25 Październik 2010, 15:45

poradnika nie chce mi sie pisac , ale przesyłam plik c-b
ps. logo jest przecudnej urody

Axen87 - 25 Październik 2010, 16:07

A jaką wersją Corela było to robione? Ja mam v9 i plik nie chce mi się otworzyć.

Ktoś może ma już napisany taki poradnik, ewentualnie chciałby napisać? Mogę mieć więcej takich zleceń jak to i chciałbym się nauczyć sam to robić. Do tej pory pracowałem tylko na PS, miło by było nauczyć się obsługi czegoś innego.

Pozdrawiam.

gleba - 25 Październik 2010, 16:11

przepisalam na 9
No skoro będziesz miał więcej takich zleceń to proponuje nauczyć sie corela, zdecydowanie

restauro - 25 Październik 2010, 16:11

Poradnik jest trzeba tylko poczytać
http://corel.wodip.opole.pl

Axen87 - 25 Październik 2010, 16:22

A ten pierwszy plik w jakich wersjach Corela działa. Nie wiem jaki ma firma, która robi te nadruki (w ogóle o tym nie pomyślałem na początku).

Poczytam na pewno, bo choć nie miałem styczności z tym programem to mam chęć się jego nauczyć.

gleba - 25 Październik 2010, 18:51

skoro nie doczekałam się słowa dziekuję to może choć punkcik za pomoc
restauro - 25 Październik 2010, 19:49

Pomału przestaje pomagać tym którzy na forum są od tygodnia ,chyba ze dobrą radą , słowo dziękuję pojawia się od nich rzadko biorą cdr,a i znikają
Axen87 - 25 Październik 2010, 23:46

Nie skończyliśmy chyba tematu jeszcze, a ja zwykle dziękuję na koniec a nie w środku rozmowy.
Zapytałem dla jakich wersji Corela został zapisany pierwszy plik. I do tego zapytałem o to dwa razy w dwóch postach.... Więc zupełnie nie rozumiem w czym jest rzecz....

pierog - 26 Październik 2010, 01:16

zapisałem projekt do Corela 7.0 więc w tej wersji i i wyższej nie powinno być problemu z jego otwarciem.Pozdrawiam
gleba - 26 Październik 2010, 06:40

Pierwszy plik jest w 13 a drugi w 9
Axen87 - 26 Październik 2010, 07:29

Aha. To mam nadzieje, że któryś otworzą u siebie.

Dziękuję za szybką pomoc dla wszystkich, który wykazali się zainteresowaniem i pomogli mi w tym temacie.