Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Dziwna awaria

Czcibor - 31 Październik 2010, 13:10
Temat postu: Dziwna awaria
Jako nowy użytkownik, witam wszystkich Kolegów i Koleżanki z Forum
Proszę o pomoc - od kilku dni trapi mnie dziwna awaria CorelDraw X4. Po kilku minutach pracy nagle ekran roboczy staje się pusty - niknie cały realizowany projekt. Po ponownym wczytaniu pliku wszystko jest OK - aż do czasu kolejnej analogicznej awarii.
Zaznaczam, że CorelDraw X4 funkcjonował u mnie bezbłędnie od ponad roku. Problem pojawił się dopiero po zakupie myszki Logitech LX 6. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do owego gryzonia i niestety jest to samo.
Powrót do starej myszki jest niestety niemożliwy - zakończyła swój żywot przygnieciona przez półkę na książki.

s-p-i-n - 31 Październik 2010, 18:57

wg mnie jedyne wyjscie to sprawdzic to na innej myszce, moze sterowniki faktycznie maja wplyw
dihe - 31 Październik 2010, 19:25

Miełem podobny problem tyle że z PS CS4 x64 i myszką A4Tech x7 oraz tabletem Wacom
Myszkę wymieniłęm na jakiegoś najtańszego logitecha, a do tabletu sterowniki wygrywane sa po okresie zamrożenia około 30s od startu systemu. Śmiga aż miło.

Na twoim miejscu spróbował bym zainstalować aktualizację do Corela ona rozwiązuje bardzo dużo problemów. Jesli to nie pomoze to na forum Logitecha szukać odpowiedzi.

Czcibor - 1 Listopad 2010, 10:27

Dziękuję za szybką i rzeczową podpowiedź. Aktualizacja Corela nic nie dała. Źródłem awarii była natomiast myszka. Po zmianie na inny typ wszystko działa tak jak należy.
Uwaga zatem na myszki Logitech LX6 !!!