Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Jak zrobic interakcyjne wypełnienie w interakcyjnej głębi?

cameron85 - 31 Październik 2010, 13:58
Temat postu: Jak zrobic interakcyjne wypełnienie w interakcyjnej głębi?
Zrobiłam interakcyjną głębie i obiekt podstawowy mogę wypełnic interakcyjnym wypełnieniem, a głębi już nie. Próbowałam rozgrupowac te obiekty ale bez skutku, dodam, że mam Corel 12 , ma ktoś pomysł jak to zrobic?
Trurl - 31 Październik 2010, 14:30

A co to jest interakcyjna głębia i czym się ona różni od zwyczajnej głębi? Powiedz także, co to jest interakcyjne wypełnienie i czym się ono różni od zwykłego wypełnienia?
cameron85 - 31 Październik 2010, 18:49

Dobrze uproszcze jak wypełnic głębie gradientem kolorów? Będę wdzięczna za podpowiedz :)
s-p-i-n - 31 Październik 2010, 19:10

a jak dasz rozłącz grupę głębi (ctrl+k) pozniej wypełnienie?
Trurl - 31 Październik 2010, 23:22

Ctrl + K, Ctrl + U i kolorujesz odpowiednio (czyli, jak chcesz) każdy element interaktywnej głębi...
cameron85 - 1 Listopad 2010, 21:45

Dzięki :)
yuki - 1 Kwiecień 2011, 16:04

Witam wszystkich!

Jestem nowicjuszem jeśli chodzi o temat corela i stanęłam przed takim - pewnie dla wielu użytkowników tu obecnych - banalnym problemem...Mianowicie za pomocą interakcyjnej głębi nadaję obiektowi głębię, natomiast problem polega na tym, że każdy z 3 elementów tego jednego obiektu ma inny kolor i chcę, by każdy kolor głębi był inny i niestety mam z tym problem. :( Jak używam skrótu ctr+k to mogę edytować kolor elementów głębi ale już nie mogę poskładać tego obiektu znów razem do kupy bo mi zostają same krawędzie. :((( Czy ktoś może mi coś doradzić??? Będę bardzo wdzięczna. :-/

s-p-i-n - 1 Kwiecień 2011, 16:33

yuki mozesz kazdemu elementowi nadać kontur w kolorze obiektu i nie bedzie bialych krawedzi
Trurl - 1 Kwiecień 2011, 18:04

Podeślij plik (na Forum, albo na priv - d2o@o2.pl), to zobaczę, co trzeba zrobić, bo nie wiadomo, jakiemu obiektowi nadajesz głębię. Oczywiście odpowiem na Forum, żeby wszyscy zainteresowani tematem poznali odpowiedź...
chezare - 1 Kwiecień 2011, 19:29

Możesz poskładać do kupy, przepraszam za wyrażenie :-) grupując Ctrl+G
kula69 - 2 Kwiecień 2011, 08:58

obiekt nie znika tylko "powraca" na miejsce w którym po raz pierwszy nadałeś głębie obiektowi - dlaczego nie wiem - jeśli nie ruszysz obiektów to nic nie zniknie po rozłączeniu tu masz parę przykładów choć dość niestarannie zrobionych bo się spieszyłem - przepraszam.