| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Brak dużej litery ł
dmikula - 6 Listopad 2010, 12:27 Temat postu: Brak dużej litery ł Witam mam pewien problem a mianowicie w Corel photoimpact x3 podczas próby wpisania wyrazu z dużż litera Ł czyli alt+shift+l otwiera sie okno otwarcia pliku, a przy probie wklejenia calego wyrazu np. z worda zmienia automatycznie na duze L. Czy ktos moze zetknal sie z tym problemem?????????? Nizależnie od użytej czcionki.
Niem mam pojecia gdzie wrzucić ten temat wiec mod prosze przesunąć do wlasciwego.
Artur Miernik - 6 Listopad 2010, 16:28
Niestety, nie używałem tego programu od kilku lat. Jedyne, co mogę, to zasugerować Ci - czego szukać najpierw:
1) Spróbuj sprawdzić w opcjach programu, czy można gdzieś zmieniać skróty klawiszowe. Jeśli tak - znajdź Alt+Shift+L i wykasuj, lub zmień na coś innego,
2) Sprawdź też, czy program ma moduł autokorekty. Jeśli tak, wówczas wyłącz go.
michal78 - 7 Listopad 2010, 17:38
spróbuj jeszcze w narzędziach językowych - język - powinien być polski
White-Storm - 11 Listopad 2010, 20:06
Mnie się coś podobnego dzieje przy wpisywaniu niektórych wyrazów podczas pracy z tekstem ozdobnym. Corel automatycznie zamienia mi litery na drukowane. Pisałem o tym na forum i jedyny sposób jaki znalazłem żeby ominąć ten problem w Corelu to ręczna edycja wprowadzonego tekstu Ctrl-Shift-T. Co prawda nie zawsze działa za pierwszym razem, ale będąc upartym udaje się uzyskać zamierzony efekt.
|
|