Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - powtarzanie czynnosci

oktawianm - 29 Listopad 2010, 10:37
Temat postu: powtarzanie czynnosci
Witam wszystkich
Mam do narysowania w corelu 2000 blaszek, z czego kazda z nich ma inny numer od 1 do 2000. Nie chce mi sie pisac numerow recznie, a slyszalem, ze istnieje jakos mozliwosc pisania tych numerow automatycznie. Wiecie moize jak to zrobic?
Pozdrawiam

wawel - 29 Listopad 2010, 11:09

Jesli te plytki beda sie roznic tylko numerami to mozna uzyc opcji wydruku seryjnego/print merge tam sie wskazuje opcje do numerowania. I ma to tez te zalete ze wystarczy zrobic jedna, a kolejne z numerami juz program zrobi automatycznie. Wiecej na temat znajdziesz na forum (opcja szukaj na gorze) bo bytania o to byly i odpowiedzi rowniez z dokladnym opisem.
pozdr.

audi15 - 29 Listopad 2010, 15:50

wawel pomogl bys mi z programem Artisteer.Bardzo potrzebuje od Cb pomocy ;) moj numer gg : 7547283
wawel - 29 Listopad 2010, 17:27

Do audi15
Nie jestem uzytkownikiem programu znam go z opisow, opini i kilku tutoriali, ktore obejrzalem na youtube.
Ten program ma swoje forum wiec mozna tam pytac, i bodaj ma tez pomoc tech. dost. dla uzytkownikow.
Nie wiem w czym masz problem, ale z tego co widzialem na tych tutorialach to jest bardzo prosty w uzyciu.
I tak tez jest oceniany przez uzytkownikow. Obejrzyj sobie kilka tutoriali, omawiajacych prace z programem i moze znajdziesz rozwiazanie dla swojego problemu.
pozdr.