Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Skąd ten inny wygląd logotypu?

disaster - 19 Grudzień 2010, 11:30
Temat postu: Skąd ten inny wygląd logotypu?
W załaczniku mam logo cdr
I jak je otworzę w corelu to wygląda zupełnie innaczej niż to na stronie (jpg w załaczniku)
Podpowiedzcie mi jak to zmienić? Gostek, który mi robił stronę zmienił je troszkę na stronie, a ja teraz chciałbym zrobić papier firmowy i wizytówki i nie wiem jak to poprawić w corelu.
W corelu karton jest jakiś ciemniejszy.

Pomoże ktos?

wawel - 19 Grudzień 2010, 14:47

Powody dla ktorych tak jest, moga byc rozne poczynajac od tego ze plik na potrzeby strony www byl zmieniony az po zarzadzanie kolorem i zwiazane z tym inne wyswietlanie.
Zalacznik jest zapisany w jakiejs wyzszej wersji (X5?) wiec nie do otworzenia przez wszystkich ktorzy maja nizsze wersje.

Wrzucajac plik na forum warto zapisywac w niszych wersjach - nie kazdy ma najnowsza wersje, sa osoby ktore moga jeszcze uzywac nawet 9.

pozdr.

disaster - 19 Grudzień 2010, 15:23

Ok, już załączam inny...sorki
A mógłbyś mi pomóc w przetworzeniu tego na "normalne" logo :-) ?
Tak naprawdę chodzi mi o jakgdyby rozjasnienie i usunięcie tych dziwnych ozdobników.

restauro - 19 Grudzień 2010, 18:44

Kiepska jakość dlatego że to logo jest trasowane .Jeśli chcesz żeby Ci ktoś pomógł musisz dołączyć lepszej jakości projekt JPEG z tego trudno odczytać dokładnie kierunki ,rozmywa się w szczegółach
disaster - 19 Grudzień 2010, 19:35

no tak...ja jej nie trasowałem więc nie dam jpega o lepszej rozdzielczości
A gostek, który wstawił logo na stronę sam ją zmienił w AI ale ja nie mam wersj i.ai poprawionej

Nie da się tego jakoś inaczej zmienić?

restauro - 19 Grudzień 2010, 21:06

Wysyłam Ci wzór jak to prosto zrobić
disaster - 4 Styczeń 2011, 19:44

restauro napisał/a:
Wysyłam Ci wzór jak to prosto zrobić

Długo mnie nie było.
No widzę, że się nie zrozumieliśmy :D
Ja wiem jak to zrobić, ale nie wiem czy zrobię tę samą kolorystykę, etc.
Nie da się przerobić tego cdra co zamieściłem na poprawne logo? Bez tych ozdobników?