Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Logo na koszulkę

stasik - 28 Grudzień 2010, 12:43
Temat postu: Logo na koszulkę
Witam, zamawiam z allegro koszulki dla mojej druzyny. Mam problem: sprzedawca chce logo druzyny w pliku z Corela. Nie mam pojęcia jak to zrobić i nie mam tego programu. Jeśli nie byłby to duży kłopot, mógłby ktoś to zrobić za mnie?

Link do loga:
http://www.darpol.eu/images/logo.jpg

miszcz301 - 28 Grudzień 2010, 13:59

na szybko
stasik - 28 Grudzień 2010, 14:44

Ślicznie dziękuję!

edit. Kliknąłem pomógł! ;)

changela - 28 Grudzień 2010, 16:47

moze nie dokładnie ale .... wg mnie ok
qqla78 - 23 Styczeń 2011, 17:14
Temat postu: logo pod sitodruk
Witam mam podobny problem, do firmy sitodrukowej dałem projekt przerobiony w corelu 9 ale tam powiedziano mi że jest wykonany niepoprawnie, bardzo prosze o pomoc!!! Zależy mi na czasie, niewiem co zrobiłem źle!!!
s-p-i-n - 23 Styczeń 2011, 17:16

to zalacz rowniez plik Corelowy ktory dales, a my Ci podpowiemy co i jak :)
qqla78 - 23 Styczeń 2011, 17:23

Z Góry Bardzo Dziękuję!!!
Cysorz - 23 Styczeń 2011, 19:24

Jeżeli mam być szczery to poza kolorystyką RGB było wszystko w porządku a bitmapa leżąca pod spodem niczemu nie przeszkadzała, bo po prostu była tylko zostawiona dodatkowo.
No może tylko jeszcze nieskalowany kontur, ale bez przesady...

logo_1.cdr
logo_2.cdr

qqla78 - 25 Styczeń 2011, 14:48

Witam
Wracając do tematu MOJEGO LOGO!!
Ten człowiek w sitodruku powiedział ze chodziło mu o ten cień z tyłu hełmu(tylną czesc hełmu), poprostu go niewidać po zamianie na wektory!!! Jak to zrobić , zeby było widać całość hełmu.

qqla78 - 26 Styczeń 2011, 11:32

Witam
Wracając do tematu MOJEGO LOGO!!
Ten człowiek w sitodruku powiedział ze chodziło mu o ten cień z tyłu hełmu(tylną czesc hełmu), poprostu go niewidać po zamianie na wektory!!! Jak to zrobić , zeby było widać całość hełmu.

qqla78 - 26 Styczeń 2011, 22:17

Witam

Mam ogromna prośbę czy wogóle da się to nasze logo wykonać z cieniami w corelu!!! Chodzi nam o to zeby hełm był w miarę możliwości w całości widoczny(cieniowany) Bardzo prosimy o pomoc!!! w załaczniku logo

Z Góry Dziękujemy i Pozdrawiamy!!!

chezare - 27 Styczeń 2011, 06:31

Każda technologia niesie ze sobą jakieś ograniczenia. Nie da się namalować kolorowego obrazka czarnym kolorem. Wydaje mi się, że jedyne co można w tym przypadku zrobić, to posłużyć się jakimś rastrem. Niestety nie mam pojęcia jak dobrać wartości dla sitodruku, jak zrobisz za gęsty to się wszystko zleje i wyjdzie czarna plama.
W każdym razie trzymałbym się tego kierunku. Obrazek niżej jest czarno-biały, a nie jest już taki płaski. Nie wiem dlaczego drukarz upiera się przy grafice wektorowej, a może to wy się zasugerowaliście Corelem? Ten obrazek niżej bez problemu na taką da się zamienić.