| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
Corel PHOTO-PAINT - Eksport do Tiffa (Corel x5)
w.baiwei - 28 Grudzień 2010, 17:31 Temat postu: Eksport do Tiffa (Corel x5) Pracuję z 500MB mapą bitową i chcę ją wyeksportować do tiffa. W połowie procesu pojawia się informacja "brak pamięci". Podobnie w trakcie pracy kiedy stosuję różne efekty nagle program przestaje działać. W poprzednich wersjach Corela dało się w opcjach przydzielać więcej RAM-u programowi, ale w X5 tego nie ma.
Ale czy jest to możliwe przy Intelu i7, 6GB RAM i 64bitowym systemie? Czy wina leży w czym innym?
Dzięki z góry za pomoc
Struna - 28 Grudzień 2010, 20:18
A jak z pamięcią na dysku twardym? Może akurat na partycji na której pracujesz nie ma wystarczająco miejsca? (graficzka u mnie w firmie miała z tym ostatnio problemy)
w.baiwei - 29 Grudzień 2010, 15:29
Dysk też w porządku. Jest tylko jedna partycja na której ponad 850 GB wolnego miejsca.
Uporałem się z projektem i w końcu udało się wyeksportować, ale ważne są przecież czas i komfort pracy...
Teraz po obróbce będę kontynuował projekt w Corel Draw - zobaczę jak on będzie sobie radził.
Gdyby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł, radę, temat Photo-Painta dalej aktualny.
Dzięki
restauro - 29 Grudzień 2010, 20:00
Jak z uaktualnieniami systemu i programu?
w.baiwei - 30 Grudzień 2010, 16:08
Komputer był postawiony niedawno, więc od razu wszystkie uaktualnienia zostały ściągnięte i zainstalowane. Ale oczywiście jeszcze raz to sprawdzę.
|
|