| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - CorelDraw x5 - jak zmieniac wartosc przesuniecai strzalką?
melonpl - 16 Styczeń 2011, 13:25 Temat postu: CorelDraw x5 - jak zmieniac wartosc przesuniecai strzalką? Witam. cORELdRAW x5 pl - czy jest gdzie ustawienie standardowego przesuwu obiektu strzalka? zdecydowanie za malo mi przesuwa..... a nie znalazlem gdzie to w ustawieniach zmienic. moze ktos znalaz? ...dzieki pozdrawiam
pierog - 16 Styczeń 2011, 14:31
Ja mam corela x3 ale myśle ,że może się ro robić tak samo ,albo bardzo podobnie ,więc pierw wchodzisz w opcje(crtl+j) ,następnie wybierasz Dokument/Prowadnice/Linijki i zmieniasz podsuwanie na 1px
melonpl - 16 Styczeń 2011, 14:50
no ...jestes wielkie :) dzieki . wlasnie tego szukalem
Cysorz - 16 Styczeń 2011, 15:14
Najlepiej wyciągnij sobie tą ikonkę na pasek podręczny - tak będzie najwygodniej, zwłaszcza że Corel w każdym nowym dokumencie zawsze będzie ustawiał wartość początkową.
A może ktoś wie gdzie to ustalić na stałe? Jakoś nie znalazłem tego w żadnej sekcji *.ini.
chezare - 16 Styczeń 2011, 19:38
Malutki, jak dobrze pokombinujesz, to Corel niekoniecznie będzie ustawiał domyślne wartości :) Dla ułatwienia powiem Ci, że dobrze kombinujesz.
Aha, nie pytaj się, w którym miejscu, bo w tym gąszczu ustawień, gdzieś zmieniłem i teraz zamiast np. 6,35 w przesunięcie duplikatu (jeśli dobrze pamiętam), mam 5, które nie znika przy kolejnym uruchomieniu programu.
|
|