|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Szukam rysunku lub czcionki - FORD FIESTA 2011
zbirow - 27 Styczeń 2011, 13:25 Temat postu: FORD FIESTA 2011 Witam. wiem, że jestem nowy ale licze, że ktoś sie zlituje i poratuje mnie wymiarami FORDA FIESTY 2011R. VAN 3 DRZWIOWY. Dostaje taki służbowy i mogę sam wykonać na niej grafikę. jakoś sobie radzę z projektowaniem ale nie mogę nigdzie znaleźć specyfikacji auta (nie takiej okgólnej np. długość całkowita) tylko z podziałem na rozmiar drzwi, dankola, tylnej klapy. Dla podpowiedzi pokazuje fotkę jaką mam:
moje gg: 2311419
chezare - 27 Styczeń 2011, 23:21
Mnóstwo obrazków jest na the-blueprints.com, ale takiego akurat nie ma :)
Nie wiem dlaczego tak się śpieszysz z tym projektowaniem grafiki? Widać, że nie masz praktyki, bo gdybyś miał, to wiedziałbyś, że nawet najbardziej dokładne wymiary to za mało żeby zaprojektować grafikę na trójwymiarową bryłę. Pomijam takie drobnostki, które skutecznie obrzydzają robotę grafikowi jak przetłoczenia, listwy, klamki, wlewy paliwa i tysiąc innych drobiazgów. Poczekaj aż go dostaniesz i wtedy sobie wszystko dokładnie obejrzysz i pomierzysz. Od obejrzenia pojazdu się zaczyna taką pracę.
|
|