Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - kopiowanie przy zmianie kształtu

Kali - 30 Styczeń 2011, 11:04
Temat postu: kopiowanie przy zmianie kształtu
Witam. Bardzo proszę o pomoc w CorelDraw 9. Czasami coś rysuję np. jakiś prostokąt o określonych wymiarach np. 250 x 175. Zawsze rysowałem kwadracik następnie wpisywałem wymiary. I było ok. Ale od pewnego czasu kwadracik się kopiuje przy wprowadzeniu wymiaru. Są dwa pierwszy i ten zamierzony.
Denerwuje mnie takie kopiowanie elementu przy zmianie kształtu gdyż cały czas muszę usuwać pierwszy narysowany element. Przegrywałem parę razy Corela 9 i nic. Boję się, że problem jest w Windowsie XP.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Martin Nez - 30 Styczeń 2011, 11:28

Tak na szybko to spróbuj zresetować ustawienia Corela... Podczas uruchamiania, gdy pokaże się ekran powitalny wciskaj [F8]... Może to wystarczy...

Pozdr,
MN

restauro - 30 Styczeń 2011, 12:06

Spróbuj kliknąć dwa razy w tabulator ,to jest sposób na przerwanie samokopiowania elementów które czasem występuje w Corelu ,może poskutkuje także w Twoim przypadku .
Kali - 31 Styczeń 2011, 21:30
Temat postu: Wielkie dzięki
Wielkie dzięki chłopaki ale to nie działa. Dodam, że w domu tego nie mam tylko w pracy się włączyło. Można z tym żyć ale trzeba się przyzwyczaić. Jest też wyjście Format:C hehe:-)