Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Jak zrobic taki tekst

vakashi - 9 Luty 2011, 22:22
Temat postu: Jak zrobic taki tekst
witam czy ktoś mógłby pomoc i naprowadzić mnie w jaki sposób zrobić coś podobnego?

chodzi mi w zasadzie tylko o rozmycie frazy BUS

pozdrawiam

chezare - 9 Luty 2011, 22:38

Nie mogłeś mniejszego tego obrazka dać?
Po 30 latach spędzonych przed monitorem wzrok już nie ten :)

vakashi - 10 Luty 2011, 10:47

nie znalazłem większego :P dzięki za pomoc ale można jaśniej, nie wiem co oznaczają te trójkąciki ? :)
restauro - 10 Luty 2011, 11:53

Rysujesz trójkąt kopiujesz i przesuwasz w miejsce niżej gdzie powinien być ostatni .
Następnie używając narzędzia metamorfoza powielasz trójkąty (zaznaczasz w górnym menu ilość elementów w tym wypadku 20)
Powstałe trójkąty zaznaczasz i wykonujesz operację Rozmieszczanie - Rozdziel grupę , następnie w opcji Rozłącz- Grupa metamorfozy rozłączasz i ponownie zaznaczasz wszystkie trójkąty klikasz na Grupuj .
Wybierasz Rozmieszczanie -Kształtowanie -spawaj .w wyniku tych operacji otrzymasz dolny element który umieszczasz na literze zaznaczasz wszystko łącznie z literą ' B "i w opcji rozmieszczanie - kształtowanie klikasz na Przytnij

vakashi - 10 Luty 2011, 12:22

dzieki :)
restauro - 10 Luty 2011, 12:32

Napisałem " łopatologicznie" ponieważ nie wiem w jakim stopniu masz opanowany program
chezare - 10 Luty 2011, 17:48

Myślałem, że pismo obrazkowe ma większą siłę przekazu :)
Dzięki Restauro, że wytłumaczyłeś koledze czy koleżance o co chodzi.

restauro - 10 Luty 2011, 18:42

chezare napisał/a:
Myślałem, że pismo obrazkowe ma większą siłę przekazu :)
Dzięki Restauro, że wytłumaczyłeś koledze czy koleżance o co chodzi.

Najlepsze efekty daje połączenie tych elementów ...
Akurat miałem chwilkę wolnego czasu , a może to była sprawa życia lub śmierci a czas naglił ?